Nels gjennombrudd

Nel kan få plass i europeisk hydrogenallianse

Et lekket dokument viser at Nel-sjef Jon André Løkke er tiltenkt styreplass i den nye hydrogenallliansen som EU-kommisjonen vil lansere.

En hydrogenpumpe i Tyskland. En rekke europeiske land har den siste tida varslet storstilte satsinger på hydrogen i årene som kommer.

AP / NTB scanpix
 • NTB
Publisert:

Løkke er eneste nordmann på listen over de 19 foreslåtte styremedlemmene i den nye europeiske hydrogenalliansen, som etter planen skal presenteres førstkommende onsdag.

Det lekkede dokumentet er i løpet av de siste dagene blitt omtalt av både Politico og Euractiv. Det kan fortsatt bli gjort endringer fram mot lanseringen.

Hydrogenalliansen skal etter planen bringe sammen EU-kommisjonen, medlemsland, regioner og byer, private selskaper, sivilsamfunn og bransjeorganisasjoner i arbeidet for å fremme fornybart hydrogen i Europa.

Alliansen vil bli presentert sammen med en europeisk hydrogenstrategi der EU-kommisjonen ifølge lekkede utkast vurderer et mål om produksjon av 10 millioner tonn fornybart hydrogen i EU innen 2030. Det vil kreve en produksjonskapasitet på 40 gigawatt. Vannkraftverkene i Norge har til sammenligning en samlet kapasitet på snaut 31 gigawatt.

Nel ønsker ikke å kommentere lekkasjene.

Det norske hydrogenselskapet har steget kraftig i verdi på børsen de siste månedene, i takt med at flere og flere europeiske land har varslet storstilte satsinger på hydrogen.

Løkke ble nylig også valgt til styremedlem i bransjeorganisasjonen Hydrogen Europe.

Les på E24+

Nel-aksjen topper populær aksjeplattform i Tyskland

Her kan du lese mer om

 1. Nels gjennombrudd
 2. Hydrogen
 3. Nel
 4. EU
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Nel-sjefen overveldet av EUs hydrogensatsing

 2. EU vurderer gigamål for hydrogen

 3. Nel-sjefen: Nikolas forpliktelser til Nel er uendret

 4. Annonsørinnhold

 5. EU satser på hydrogen: Vil bli verdensledende

 6. Tror høye kostnader bremser «grønt» hydrogen