Nels gjennombrudd

Nel kan få plass i europeisk hydrogenallianse

Et lekket dokument viser at Nel-sjef Jon André Løkke er tiltenkt styreplass i den nye hydrogenallliansen som EU-kommisjonen vil lansere.

En hydrogenpumpe i Tyskland. En rekke europeiske land har den siste tida varslet storstilte satsinger på hydrogen i årene som kommer.

AP / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:

Løkke er eneste nordmann på listen over de 19 foreslåtte styremedlemmene i den nye europeiske hydrogenalliansen, som etter planen skal presenteres førstkommende onsdag.

Det lekkede dokumentet er i løpet av de siste dagene blitt omtalt av både Politico og Euractiv. Det kan fortsatt bli gjort endringer fram mot lanseringen.

Hydrogenalliansen skal etter planen bringe sammen EU-kommisjonen, medlemsland, regioner og byer, private selskaper, sivilsamfunn og bransjeorganisasjoner i arbeidet for å fremme fornybart hydrogen i Europa.

Alliansen vil bli presentert sammen med en europeisk hydrogenstrategi der EU-kommisjonen ifølge lekkede utkast vurderer et mål om produksjon av 10 millioner tonn fornybart hydrogen i EU innen 2030. Det vil kreve en produksjonskapasitet på 40 gigawatt. Vannkraftverkene i Norge har til sammenligning en samlet kapasitet på snaut 31 gigawatt.

Nel ønsker ikke å kommentere lekkasjene.

Det norske hydrogenselskapet har steget kraftig i verdi på børsen de siste månedene, i takt med at flere og flere europeiske land har varslet storstilte satsinger på hydrogen.

Løkke ble nylig også valgt til styremedlem i bransjeorganisasjonen Hydrogen Europe.

Les på E24+

Nel-aksjen topper populær aksjeplattform i Tyskland

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Nels gjennombrudd
  2. Hydrogen
  3. Nel
  4. EU

Flere artikler

  1. Nel-sjefen overveldet av EUs hydrogensatsing

  2. EU satser på hydrogen: Vil bli verdensledende

  3. Nytt mål for Nel: Skal gjøre grønt hydrogen mye billigere

  4. EU vurderer gigamål for hydrogen

  5. Nel-sjefen skuffet over manglende hydrogensatsing: Vurderer å gjøre nye satsinger utenlands