Medietilsynet refser TV 2

...for programmet Sommertid.

  • Anders Breivik Bisgaard - KAMPANJE
Publisert:

Programmet Sommertid på TV 2 inneholdt fredag 10. juli 2009 en premiepresentasjon som tilsynet etter en foreløpig vurdering mener er i strid med gjeldende regler. Det mener Medietilsynet.

- En premiepresentasjon kan ifølge kringkastingsloven § 3-5 ikke være mer omfattende enn den informasjonen som med rimelighet er nødvendig for å orientere publikum om premien. Når det gjelder bilpremier, følger det av forvaltningspraksis at merke, modell og type som regel er tilstrekkelig informasjon til publikum, skriver tilsynet på sin nettside.

I Sommertid ble det i det kontrollerte programmet delt ut en bil til vinneren av en konkurranse som er blitt avholdt i tilknytning til et annet TV 2-program, Broom. Under premiepresentasjonen ble bilen omtalt som Norges mest trendy, fancy firesetersbil, og også verdens minste fireseters bil. Videre blir svingradius, interiør og motorkapasitet nevnt, i tillegg til at bilen blir anført å ha en ”dødsfet, høy premiumfølelse”. Avslutningsvis blir det også uttalt at bilen er spisset for urbane, unge og trendy mennesker.

En slik omfattende presentasjon av premien er etter Medietilsynets foreløpige vurdering, i strid med kringkastingsloven.

TV 2 har fått frist til 17. august 2009 med å uttale seg i saken. Medietilsynet vil deretter ta saken opp til endelig vurdering.

Flere medienyheter på Kampanje.com

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Truer TV 2 og TVNorge med bøter

  2. NRK risikerer MGP-bot

  3. TV 2 kan få bot for blodige«Grey's anatomy»-scener

  4. Annonsørinnhold

  5. P4 må stanse lokalnyhetene i Bergen

  6. - A-pressens Edda-kjøp er lovstridig