TV 2 SVARER KJELL INGE RØKKE: TV 2: Inntrykket spiller ingen rolle

STYRKER SEG PÅ OLJE:Kjell Inge Røkkes Aker.

Aas, Erlend
  • Johann D. Sundberg
Publisert:

TV 2 skriver i sitt siste prosesskrift at det ikke spiller noen rolle om noen har fått det inntrykk at de har påstått at Kjell Inge Røkke og Aker har bedrevet ulovlig avlytting.

Røkke og Aker

OSE

AKER

forsøker å få Pressens Faglige Utvalg (PFU) til å felle TV 2 for brudd på presseetikken etter at fjernsynskanalen i begynnelsen av september omtalte at politiet mistenkte at Røkke og Aker hadde bedrevet ulovlig avlytting under maktkampen om Kværner i 2001.

TV 2 på sin side mener de ikke har hevdet at Røkke og Aker har bedrevet ulovlig avlytting. Røkke og Aker mener det var nettopp det seerne så.

"Påstander om at det publiserte "ble oppfattet" slik eller av så "mange" kan man naturligvis ikke legge til grunn for vurderingen som PFU skal gjøre," heter det i TV 2s siste prosesskrift.

Kan bli utsatt

PFU tar sikte på å behandle saken i sitt møte 22. november. Saken kan imidlertid bli utsatt på grunn av stor saksmengde.

Røkke og Aker mener TV 2 bevisst skapte det inntrykk at de hadde bedrevet ulovlig avlytting, selv om de hadde fått beskjed om det motsatte fra politiet.

Les også: "Tilgi dem ikke, de visste hva de gjorde"

TV 2 baserte sitt oppslag på en hemmelig politirapport hvor påstandene mot Aker og Røkke ble referert. Politiet har sagt at opplysningene om Aker og Røkke ble fjernet som grunnløse før TV 2 sendte sin reportasje og at TV 2 fikk beskjed om dette.

- I sin fulle rett

Fjernsynskanalen mener de hadde en klar rett til å trykke opplysningene i rapporten.

"TV 2 er i sin fulle rett til å sette søkelys på rapporten, dens innhold og grunnlag samt prosessen som ledet frem til endringen. Å omtale en slik situasjon kan ikke være i strid med god presseskikk," heter det i TV 2s brev til PFU.

Flere nyheter på E24.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Aker

Flere artikler

  1. Får pressedom nå

  2. - Røkke har ingenting å klage på

  3. Frikjenner Røkke

  4. Klager TV 2 inn for PFU

  5. Aker: - Ikke ferdig med TV 2