Vegdirektoratet: – Tyskland har ansvar for å rette opp

Det jobbes med å kartlegge hvor mange biler i Norge som inneholder jukse-programvaren til Volkswagen. Vegdirektoratet mener det er Tyskland som må utføre arbeidet.

SKANDALERAMMET: Volkswagen har jukset med utslippsmålene.
Publisert: Publisert:

I kjølvannet av Volkswagen-skandalen startet Vegdirektoratet forrige uke arbeidet med å finne ut hvorvidt det finnes biler i Norge som inneholder jukse-programvaren som har blitt oppdaget i amerikanske biler.

Programvaren har blitt installert i 11 millioner biler verden over, derav to millioner tilhører Audi.

Mandag fikk E24 opplyst at det finnes 100.000 biler på norske veier som kan ha programvaren installert, men at det foreløpig ikke er klart hvor mange av disse bilene som har blitt tuklet med.

Les også

Audi sier 2 millioner biler er omfattet av utslippsjuks

Vil ikke gjennomføre tester i Norge

Erik Sætre i Vegdirektoratet sier de ikke kommer til å utføre tester eller kontroller av norske biler selv, og plasserer ansvaret i Tysklands hender.

– Vi kan ikke gjøre så mye, fordi vi ikke har testlaboratorier i Norge som kan gjennomføre denne utslippstesten. I tillegg er det Tyskland som har utstedt typegodkjenningen på disse bilene og som er ansvarlig for oppfølgingen, sier Sætre til E24.

KAN HA JUKSE-PROGRAMVARE: VW Golf Golf 2.0 l TDI 2012-modell.
Les også

Winterkorn etterforskes

Ifølge Sætre anser Volkswagen denne saken som svært alvorlig.

– Vi kommer til å overvåke testene og påse at de blir gjennomført, men vi har blitt forsikret om at Volkswagen tar dette alvorlig. Det er jo tydelig at ting skjer, og nå har Volkswagen fått en kort frist for å legge frem en plan for hva de gjør videre.

Starter etterforskning mandag

I en mail sendt fra KBA i Tyskland til Vegdirektoratet, som E24 har fått tillatelse til å lese, sier KBA at de starter en etterforskning mandag for å kartlegge hvilke biler jukset gjelder.

Ifølge mailen vil det også bli sjekket om det er flere Volkswagen-fabrikker i Europa som har manipulert utslippsnivået på bilene.

Les også

Tyske eksperter om VWs skjebne: – Det verste som kan skje et selskap

Volkswagen har frem til 7. oktober til å komme opp med en plan for hvordan selskapets dieselbiler skal møte nasjonale miljøstandarder.

Mandag ble det kjent at tyske myndigheter har åpnet en etterforskning på den tidligere Volkswagen-sjefen Martin Winterkorn, som gikk av forrige uke.

Les også

Winterkorn etterforskes

Les også

– De befinner seg i et omdømmehelvete

Les også

– Volkswagen-feil har vært kjent siden 2011

Publisert:

Her kan du lese mer om