Porsche-ansatte får superbonus

Hver eneste Porsche-ansatt får over 73.000 kroner i bonus

BLIR SATT PRIS PÅ: Porsche-ledelsen drysser nok et år tusenlapper over sine ansatte i bonus. Her monteres en ny Porsche 911 ved fabrikken i Stuttgart.
Publisert:

Porsche har lang tradisjon med å betale ut til dels svært rause bonuser til sine ansatte. 2014, som ble det beste året til den tyske luksusbilprodusenten noensinne, intet unntak.

Hver eneste en av de vel 14.600 Porsche-ansatte får utbetalt en bonus på til sammen 8.600 euro, dog justert noe hvis han eller hun ble ansatt i løpet av året og antall timer jobbet.

I norske kroner tilsvarer dette et beløp på 73.830 kroner. Til sammen vil Porsche dermed betale ut over en milliard kroner til sine ansatte i bonus.

7.900 euro utbetales kontant, mens 700 euro blir gitt som en ekstrabidrag til de Porsche-ansattes pensjonsordning.

Porsche økte leveransene med 17 prosent til 190.000 biler i 2014. Omsetningen økte samtidig med 20 prosent til 2,7 milliarder euro – 23,2 milliarder kroner.

Mer bilstoff på E24 Bil

Styreformann i Porsche AG, Matthias Müller, sier i en pressemelding at ledelsen i selskapet ikke tar suksessen til selskapet for gitt, og at det er et resultat av en «eksepsjonelt lagsamarbeid».

– Jeg vil takke alle våre ansatte for deres arbeid. Nok en gang gjorde de en svært god jobb i fjor. Vi kommer ikke til å hvile på laurbærene, tvert om. I det inneværende regnskapsåret, og de neste årene, står det store utfordringene foran oss, som vi skal møte på en offensiv måte.

Les også

Prisen på elbil synker raskt

Les også

Porsche-forhandleren i Bergen bytter eier

Les også

Inntektsrekord for Bertel O. Steen

Publisert:
Gå til e24.no