Volvo gjør en kjempeinvestering, og kutter i produksjonen

Til tross for vanskelige tider og produksjonskutt gjennomfører Volvo en av Sveriges største industriinvesteringer noensinne.

SATSER: Konsernsjef Håkan Samuelsson roer ned produksjonen, blant annet ved fabrikken i Torslanda, men satser samtidig store summer på fremtidige modeller.
  • Morten Abrahamsen
Publisert:

Mandag kunngjorde Volvo at de gjør den aller største industrielle investeringen i Sverige noensinne.

- Nesten halvparten av de 11 milliardene dollar over årene 2011 til 2015 har blitt brukt og vil bli brukt i Sverige, i form av infrastruktur for en ny kjøretøyarkitektur og nye motorer, sier Håkan Samuelsson, konsernsjef i Volvo Car Group i en pressemelding mandag.

11 milliarder dollar tilsvarer 62 milliarder norske kroner.

Bremser

Rett før helgen sa Volvo at de skulle kjøre ned produksjonstempoet i desember. Dette skal gjøres gjennom en blanding av produksjonsfrie dager og færre arbeidsskift.

Det gjelder både fabrikken i Torslanda, Sverige og i Gent, Belgia. For Torslanda skal det lavere tempoet beholdes inn i 2013.

Dette er ikke første gang Volvo har annonsert dette i høst. Grunnen er sviktende salg og i forlengelsen av det ønsker de å unngå overproduksjon.

Les også: Nye kutt hos Volvo

- Selv om salgsvolumet har hatt en veldig positiv trend de senere årene, har vi sett et vedvarende og sviktende salg i 2012, som så langt ikke har snudd. Derfor er en videre justering av produksjonsmengden nødvendig, sa Lars Wrebo, visepresident i Volvos produksjonsavdeling på fredag.

MOTOR: Ved Volvo-fabrikken i Skövde produseres motorene. Her skal det oppgraderes for å lagen en helt ny motorserie.

Flere steder

- Dette er et bevis på Volvo Car Groups sin besluttsomhet om å styrke selskapets posisjon som en svensk bilprodusent med en unik attraktivitet på det globale markedet, sier Samuelsson videre.

En tredjedel av pengene som brukes i Sverige går til å bygge opp en ny karosseriavdeling i Torslanda, som skal ferdigstilles i 2013.

Les også: Europas bilsalg: - Det ser dystert ut

Fabrikken i Skövde skal klargjøres for produksjon av en helt ny serie med firesylindrete motorer og karosseriavdelingen i Olofström må bygges om for å kunne lage de nye modellene.

Første bil i 2014

Planen er å lage en plattform som er så fleksibel at den kan brukes på alle de kommende Volvo-modellene.

Mer bilstoff på E24 BIL

- Med lavere utviklingskostnader og deler som designes for å passe til alle våre modeller, vil vi frigjøre kapasitet for å fokusere på individuelle detaljer som er viktige for våre kunder, sier Peter Mertens, visepresident i Volvos utviklingsavdeling.

Den første modellen basert på den nye plattformen blir neste generasjon XC90, som kommer mot slutten av 2014.

Les også:

VW satser enorme summer

Volvo-salget synker

Ny Volvo-sjef

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Aldri før har så mange kjøpt Volvo

  2. Volvo har snudd minus til pluss

  3. Derfor dropper Volvo Frankrike til neste år

  4. Volvo gikk fra minus til pluss i 2013

  5. Ny Volvo-sjef