Koenigsegg i minus:
Bård Eker: - Ikke noe dramatikk

Koenigsegg gikk i minus tilsvarende én solgt bil i 2011. Det bekymrer ikke Bård Eker.

BEDRE 2012: Bård Eker har troen på at 2012 blir bedre enn fjoråret.
Publisert:

Superbilprodusenten Koenigegg sitt resultat for 2011 viser minus på 6,8 millioner svenske kroner, tilsvarende 6,03 millioner norske kroner. Omsetningen falt fra 73,6 milloner norske kroner til 65,7 millioner, melder di.se.

- Det er ikke noe dramatikk i dette, sier Bård Eker, medeier i Koenigsegg, til E24.

Koenigsegg ble etablert i 1993, og har laget superbiler siden 2002. De gikk med overskudd i 2009 og 2010.

Lugget litt

I fjor lanserte Koenigsegg en helt ny modell, Agera. Den satt i september 2011 rekord i øvelsen null til tre hundre kilometer i timen og så til full stopp i gjen. Det hele tok 21,19 sekunder.

Eker sier det lugget litt både i salg og leveringer i 2011. Det siste blant annet fordi en del underleverandører har slitt litt slik at det ble noen forsinkelser.

Mer bilstoff på E24BIL

DYRT: En Koenigsegg Agera R har 1115 hestekrefter og vil i Norge koste rundt 15 millioner kroner. Denne ble solgt til en prins i Qatar.

- Det var noen biler vi fikk ut på feil side mållinja, og utgiftene er jo de samme uansett, så da blir det sånn. Dette er jo en marginal sport. Vi bør ligge på mellom 10 og 12 solgte biler, i 2011 ble det ni. Vi lager få enheter, og da blir av og til ett år litt for kort.

En Koenigsegg ligger på et prisnivå som gjør at underskuddet tilsvarer omtrent én bil.

Asia

- Det ser mye bedre ut i år. Selv om vi bare er midt i året er tendensen mye bedre. Jeg tror det lugget for de fleste superbilprodusentene i fjor.

Eker sier at det begynner å løsne for dem i Kina, og at de har en ny forhandler i Singapore. Samtidig så er Midt-Østen, og har alltid vært, et av deres beste markeder. I tillegg er de på vei inn i USA, mens har sier Europa ligger nede.

- Selv om det selvsagt er å foretrekke, så er vi ikke hundre prosent avhengige av å gå med overskudd, vi eier jo oss selv, sier Eker.

Les også

Publisert: