- Norge viktigst i Europa for Tesla

Tesla har stor tro på Norge, og skal neste år etablere seg med showroom og servicesenter i Oslo.

VIL SELGE MER: Elbilen Tesla er allerede solgt i 50 eksemplarer til Norge.
Publisert: Publisert:

- Norge er størst i verden på Tesla etter USA, sier Espen Pedersen, den danske salgs- og markedssjefen for Tesla i Norden til E24.

Den amerikanske elbilprodusenten Tesla inviterte fredag til frokost på den amerikanske ambassaden i Oslo der de la frem sine planer for merket i Norge de kommende år.

De rundt 50 Tesla Roadster bilene som ruller på norske veier i dag har blitt solgt via private importører. Nå er planene klare for et offisielt Tesla-salgsted i Oslo.

- Når vi snart skal introdusere Model S trenger vi en organisasjon i Norge. Vi planlegger å selge rundt 500 av denne modellen i året. Og vi har ansatt den første i den norske organisasjonen.

Konseptbutikk

Ine Røren skal foreløpig sitte i London, med hovedfokus på Norge og Skandinavia. Røren er 23 år gammel og kommer rett fra rett fra universitetet, der hun studerte Retail Management i Bournemouth. Hun avsluttet bacheloren nå i juni og begynte i Tesla i juli.

- Vi ser etter lokaliteter til et show-room i Oslo, sa Røren til E24.

TESLA-FJES: Ine Røren i Tesla er ansvarlig for Norge.

Planen er at de skal ha dette klart neste år.

- Det bør ligge et sted hvor mye mennesker passerer.

Hun ser for seg at steder som Aker Brygge eller Tjuvholmen ville være passende.

I tillegg skal de ha et servicested for Tesla i Oslo området.

Tesla bygger opp et opplegg med konseptbutikker, som skal ha samme designutrykk verden over.

- Model S passer perfekt for Norge.

Hvor mange ansatte det blir her er ennå ikke klart.

Norge et foregangsland

Pedersen fortalte at de ser på Norge som et viktig land for Tesla.

- Norge har verdens beste incentiver når det gjelder elbiler, med avgiftsfritak og fokus på miljø. Tesla ser på Norge som et perfekt case-study, hvor bilene blir testet i et utfordrende klima, og hvor mange bruker sine Tesla mye. Sånn sett er Norge viktigst i Europa for oss. Vi kan vise kunder i andre land hvordan bilene blir brukt her når de lurer på hvordan de fungerer.

Så langt har de 158 reservasjoner på den kommende Model S fra Norge.

- Det er det største tallet etter USA. Dette er et viktig marked for oss, sa Pedersen.

Model S er en det han kaller en «premium familiebil» som kan romme fem vokse pluss to barn. Den skal ha en rekkevidde på nærmere 50 mil.

Den første blir levert i USA neste sommer og han håper at de første europaleveringene blir rundt juletider 2012.

Tidlig hit

- Jeg kan love at Norge får noen av de aller første som kommer til Europa.

E24 spurte hva prisen vil bli på Model S her. I utgangspunktet vil ikke Pedersen si noe konkret om dette, men det har tidligere vært antydet en pris på rundt en halv million for den rimeligste versjonen, noe han mente er en grei pekepinn.

- Prisene for USA-modellen slippes snart. Roadsteren ligger 30 prosent høyere i pris for Europa-versjonen enn den amerikanske. Så man kan regne seg ut fra det, samtidig blir Model S en volummodell, så forskjellene blir nok noe mindre.

Tesla planlegger å bygge 5000 til 7000 av den neste år, for så å øke til minst 20.000 i 2013. Kapasiteten på fabrikken er 50.000 i året.

Fremover er planen at de skal bygge biler i de fleste segmenter, først kommer en firehjulstrekker, som kommer til å hete Model X. Den blir vist som konseptbil neste år.

- Etter hvert vil komme med flere modeller. Alt vil være i premiumklassen, som for eksempel BMW, og bli priset som dette, sier Pedersen.

Publisert:
Gå til e24.no