Sultanbiler til salgs

Sultanen av Brunei har en vanvittig stor og ganske så mytisk bilsamling. Nå har noen helt spesielle biler derfra dukket opp på markedet.

MYE RART: Et utvalg biler som er til salgs. Fra venstre øverst: BMW ItalDesign Nazca V12, Ferrari 550 Barchetta og Jaguar XJ220. Nederst: Ferrari F50, Cizeta-Moroder V16T og Ferrari Enzo.
Publisert:

Nylig dukket det opp drøyt 20 biler på bilsalgsstedet JamesList via bilfirmaet Tim Sportline.

Alle er lokalisert på Brunei, og uten at det står spesifikt, så er det all mulig grunn til å tro at dette er biler fra Sultanen av Bruneis samling.

Denne samlingen har en nær mytisk status, da få vet hele omfanget av den og enda færre har sett bilene.

Det siste årene har biler fra samlingen dukket opp på eksklusive salgssteder fra tid til annen.

Fuktig klima

Michael Sheehan, en bilselger som eier Ferraris-online, besøkte Brunei i 2002 for å se om det var noen biler som kunne være av interesse. Han fortalte at en svært stor del av de mange tusen bilene sto og råtnet i det varme og fuktige klimaet.

- Da jeg åpnet døren så jeg at bilen hadde blitt så varm med vinduene igjen, at skumforingen rundt rattet hadde smeltet og laget en dam av smeltet skum på førersetet, sa Sheehan om en Rolls Royce han så.

IKKE SÅ VELHOLDT: Noen av bilene bærer preg av at de har vært lagret under lite heldige forhold, som denne Lamborghini Countach SE25.

Dette var ett av mange eksempler på kostbare biler som var vanskjøttet sier Sheehan i artiklen «The Sultan of Brunei’s rotting supercar collection

Svært sjeldne

De 20 bilene som denne gangen ligger til salgs er gjennomført spesielle, men ser man nøye på bildene, som til tider er av svært lav kvalitet, kan man se at flere av disse bilene heller ikke fremstår som spesielt velholdte.

Men de er svært sjeldne.

Mer bilstoff på E24BIL

De består blant annet av en 2004 modell Ferrari Enzo, som aldri har vært kjørt eller registrert. Det er en av 399 produserte. Dette er fortsatt en av de aller raskeste bilene som finnes, med 660 hestekrefter og en null til hundre tid på 3,1 sekunder.

Prisen er på 1,4 millioner euro, 11 millioner norske kroner.

Unike

Dette er likevel ikke den mest spesielle. BMW ItalDesign Nazca V12 er en prototype designet av ItalDesign med en 5,7 liters V12 motor laget av BMW-trimmerne Alpina. Bilen er en av tre som er laget. Heller ikke denne er kjørt eller registrert.

PUSSIG SAK: Dette er en bil som ble til etter et samarbeid mellom musikeren Giorgio Moroder og designeren Marcello Gandini. Den har en V16 motor og bilen er kalt Cizeta-Moroder V16T.

Det samme gjelder Cizeta V16T. Som er en noe så sært som et samarbeidsprosjekt mellom musikkprodusenten Giorgio Moroder og bildesigneren Marcello Gandini. Bilen er fra 1994 og skal være verdens første V16-superbil. Prisen på disse to er ikke oppgitt.

Ferrari

Andre biler som skal selges er en 2005 Mercedes-Benz CLK DTM AMG, en 1993 Jaguar XJ200, en 1989 Lamborghini Countach SE25 pluss en rekke Ferrarier.

Få av bilene er registrert eller kjørt i det hele tatt. Dette faktisk gjøre at bilene kan være vanskelige å skilter på i andre land, om noen skulle være interessert i biler fra denne mystiske samlingen.

Les også

Publisert:
Gå til e24.no