OVERTAKELSEN AV SAAB ER KLAR: Spyker betaler siste rest til GM

Nederlandske Spyker melder at de har betalt General Motors 24 millioner dollar og dermed sluttført kjøpet av Saab, uten at selskapet har pådratt seg ytterligere gjeld.

SPYKER SLUTTFØRER BETALINGEN: Spyker betaler siste rest av regningen for Saab til General Motors.

Paul Sancya
  • Ole Martin Skaug
Publisert:

Bekymringer om hvordan Spyker skulle betale resterende 24 millioner dollar (154,6 millioner kroner) for kjøpet av Saab stilnet etter at den lille bilprodusenten unngikk å pådra seg mer gjeld ved hjelp av intern finansiering.

Den nederlandske bilprodusenten som aldri har gått med overskudd tok over Saab fra General Motors (GM) tidligere i år, og siste innbetaling til GM skulle egentlig skje 15. juli.

I uttalelsen fra selskapet forteller Spyker at de betalte uten at den eksterne gjelden økte. Selskapet slapp også å utstede nye aksjer.

Kjøpte Saab Storbritannia for 1 pund

Finansieringen skal ha blitt gjennomførbar etter at Spyker tilegnet seg Saab Great Britain Limited 31. mai i år.

- Saab Great Britain er utelukkende et datterselskap til Spyker Cars og gav selskapet et internt lån, sier talsmann for Spyker, Mike Stainton.

Spyker skal ha kjøpt Saab Great Britain for den symbolske summen 1 pund og fikk samtidig tilgang til selskapets pengekasse.

På bakgrunn av meldingen steg selskapet 0,43 prosent på den nederlandske børsen.

Kjøpt for 400 millioner dollar

Det var tidligere i år at det ble kjent at den nederlandske bilprodusenten kjøpte opp Saab for 400 millioner dollar, tilsvarende 2.577 milliarder kroner.

- Det har vært en helt utrolig reise siden vi begynte med forhandlingene om Saab, sa konsernsjef Victor Muller i Spyker den gangen.

Flere nyheter på E24.

Publisert:

Flere artikler

  1. Tjente 122 millioner på Saab-konkursen

  2. Saab ber om konkursbeskyttelse

  3. - Saab har ikke betaltsiden desember

  4. Spyker med Saab-basert bil

  5. Saab-sjefen går av