- Porsche girer opp for salgsrekord i 2012

Den tyske sportsbilprodusenten satser på at en ny versjon av den klassiske 911-modellen vil øke salget.

NY 911: Styreformann i Porsche, Matthias Mueller, viser frem den nyeste versjonen av den ikoniske 911-modellen på en bilmesse i september. Den skal etter planen settes i salg i desember i år.
Publisert:

Porsche øker salgsmålene for neste år og sikter seg inn på ny salgsrekord.

Det sier interne kilder i bilprodusenten til Bloomberg.

Den tyske bilprodusenten har som mål å selge 140.000 kjøretøy i 2012. Klarer tyskerne det, vil det være ny rekord for den Stuttgart-baserte bilprodusenten.

Porsche vil selge 120.000 kjøretøy dette året, ifølge kilden. Tidligere har selskapet selv gått ut med et estimat på over 100.000 biler i år.

I fjor ble det solgt 97.000 Porsche-modeller.

- Ambisiøst

Analytikerne mener Porsche begir seg ut på tynn is, men er likevel klar på at selskapet skal kunne klare målet sitt:

- Målet virker litt ambisiøst, gitt den økonomiske situasjonen, men det er oppnåelig, sier Daniel Schwarz, analytiker i Commerzbank til Bloomberg.

Schwarz har en kjøpsanbefaling på Porsche-aksjen.

- Porsche gjør det veldig godt i nøkkelmarkeder. Mye avhenger av hvordan den nye 911-modellen vil gå og hvor fort de vil få derivater ut til markedet, sier analytikeren.

Ny versjon av 911

I desember i år kommer en oppgradert versjon av den ikoniske 911-modellen i salg. I første halvdel av neste år vil Porsche lansere en oppdatert Boxster-modell, ifølge kildene.

Lanseringen av de nye modellene ser ikke ut til å bli påvirket nevneverdig av situasjonen i verdensøkonomien, for enn så lenge virker det som den tyske bilindustrien er immun mot gjeldskrisen i eurosonen.

I september kunne BMW, Mercedes-Benz og Audi vise til en solid salgsøkning, og alle ligger de an til et rekordsalg i år.

Ifølge Porsche økte sportsbilprodusenten salget av SUVen Cayenne med 38 prosent til 10.560 kjøretøy i september.

Ni måneders leveranser er opp med 31 prosent.

Øker produksjonen av Cayenne

Selskapet planlegger å øke produksjonen av Cayenne, som har blitt Porsches bestselger, med mellom 10 og 20 prosent med start i januar.

På fabrikken i Leipzig blir et tredje skift opprettet for å møte den økte produksjonen. Det blir produsert rundt 220 kjøretøy daglig på Leipzig-fabrikken.

Bilprodusenten har stor tro på at selskapet ikke vil lide, selv om økonomien i verden skulle bremse ytterligere:

- Selv om økonomien nedkjøles ytterligere, er jeg veldig sikker på at vi har en sjanse til å vokse neste år, takket være vår globale tilstedeværelse og vår produktportefølje, sa salgsjef i Porsche Bernhard Maier, i et intervju i midten av september.

Ifølge Maier vil Porsche,med hjelp av Volkswagen, doble salget til 200.000 kjøretøy innen 2018.

I 2013 vil bilprodusenten lansere en kompakt SUV og en begrenset seire av hybridsportsbilen 918 Spyder.

LES OGSÅ:

Publisert:
Gå til e24.no