Nye kutt hos Volvo

Dårlige tider presser Volvo til å trappe ned produksjonen.

FÆRRE BILER: Dårligere etterspørsel gjør at produksjonen på Volvo-fabrikken i Gent, Belgia, dempes.
Publisert: Publisert:

For to uker siden kunngjorde den kinesiskeide bilprodusenten Volvo at de kom til å stanse produksjonen på sin fabrikk i Torslanda den uken vi nå er inne i. Dette blir gjort få å møte en synkende etterspørsel og forhindre overproduksjon.

Nå kommer de med ytterligere tiltak.

Fra 2013 skal produksjonstempoet på fabrikken i Gent, Belgia, ned.

- Vi har hatt en svært positiv trend i mange år, med 2011 som et rekordår. Nå ser vi at etterspørselen synker, dermed må vi tilpasse vår produksjonsmengde. I dagens markedssituasjon er fleksibilitet essensielt i bilindustrien, sier Lars Wrebo, visepresident i Volvo Car Corporation i en pressemelding.

300 må gå

Fabrikken bremser samlebåndet og går fra å produsere 59 til 54 biler i timen. Som en følge av dette vil 300 arbeidere ikke få fornyet sine kontrakter.

Mer bilstoff på E24 BIL

Gent produserer S60, XC60, C30 og V40, og i november starter produksjonen av den nye V40 Cross Country. Det jobber 5200 mennesker på fabrikken.

Bilsalget i Europa har falt i fem strake år, og det er estimert at det i år kommer til å bli laget to millioner biler mer enn det er et marked til.

- Europa er hovedmarkedet for Volvo, og de vedvarende nedgangstidene påvirker naturligvis etterspørselen etter våre biler, sa Jan Gurander, administrerende direktør i Volvo Car Corporation, da forrige tiltak ble offentliggjort.

Ny sjef

Gurander var på det tidspunktet konstituert i stillingen da Stefan Jacoby var sykemeldt. I forrige uke ble Jacoby erstattet av Håkan Samuelsson.

Så langt i 2012 har Volvos salg i Europa falt med 12 prosent i forhold til i fjor, i et marked som samlet har falt med 7,6 prosent i samme periode.

- Jeg ser store muligheter for at Volvo Cars kan forbedre lønnsomheten, og øke veksten, særlig i Kina. Jeg er sikker på at Håkan Samuelssons erfaring og lederskap vil hjelpe oss til å forbedre våre resultater, sa Li Shufu, majoritets aksjeholder og styreformann i Volvos eierselskap Zhejiang Geely Holding, i en pressemelding i forbindelse med ansettelsen av Samuelsson.

Les også:

Ford legger ned fabrikk i Belgia

Fallende resultat for Volvo

Bra resultat for Lastebil-Volvo

Publisert:
Gå til e24.no