Roger Moores Aston Martin solgt

Roger Moore kjørte aldri Aston Martin som Agent 007, men det gjorde han i kultserien «The Persuaders.»

KULTBIL: I helgen ble bilen Roger Moores karakter i «The Persuaders» kjørte, solgt på auksjon.
Publisert: Publisert:

De siste 15 årene har auksjonshuset Bonhams hatt et årlig arrangement de kaller «Aston Martin Works», hvor tematikken ligger i navnet. Her selges klassiske Aston Martin biler, i tillegg til samlergjenstander som er knyttet til bilmerket.

I år ble det holdt på 17. mai, og det var det 50 biler som gikk under hammeren, totalt ble det omsatt for 51 millioner kroner.

FØR BOND: Tv-serien ble spilt inn før Moore ble James Bond, men etter at han spilte Helgenen.

Dyreste objekt ble en 1970-modell Aston Martin DB6 MK2 Volante, som gikk for 7,6 millioner kroner, men det var en annen bil som fikk vel så mye oppmerksomhet.

- Salget var både overraskende og fantastisk. Fra å selge et DB5 Sports Saloon prosjekt for fem ganger estimatet, til å sette en verdensrekord med «stjernebilen», en Aston Martin DBS fra «The Persuaders», sier James Knight, sjef for bilavdelingen i Bonhams, i en pressemelding.

Playboy

«The Persuaders» ble vist på norsk tv på 70-tallet under navnet «Gullguttene.»

Denne DBSen er bilen som Roger Moore brukte i tv-serien, der Moore spilte Lord Brett Sinclair sammen med Tony Curtis i rollen som Danny Wilde. De to karakterene var rike playboy-karer som fartet rundt i Europa for å løse krimmysterier. Curtis sin karakter kjørte en Ferrari Dino 246 GT.

Mer bilstoff på E24 BIL

Aston Martin så på tv-serien som et perfekt sted å vise frem deres siste modell, DBS. Problemet var bare at produksjonen ikke var kommet skikkelig i gang da filmingen startet, dermed klarte de ikke å få klar en DBS med den riktige V8-motoren.

GUTTA: Partneren til Moore var Tony Curtis. Han kjørte en Ferrari Dino 246 GT.

Løsningen ble å bruke den eksisterende seks sylindrete motoren, og ellers la bilen se ut som en DBS V8.

James Bond

Bilen var med i nesten alle de 24 episodene som ble laget, og i tv-serien hadde den registreringsnummeret BS I, men ved et par anledninger glemte de å bytte skiltene fra de ekte, PPP 6 H.

Etter de 24 episodene fikk Moore tilbud om å ta rollen som James Bond, og tv-serien ble lagt ned. Moore spilte i totalt sju James Bond-filmer, men kjørte aldri en Aston Martin i rollen som agent 007.

DBSen har siden den gang hatt fem forskjellige eiere og har gått 75.000 miles. I 1995 ble den restaurert, og gjort lik den var da den var med i tv-serien.

Bilen ble solgt for 5,4 millioner kroner, som er den høyeste prisen som er oppnådd for en Aston Martin DBS.

Les også:

Publisert:
Gå til e24.no