Ultraluksuriøs Bentley suv

Bentley viser at de også ønsker å få en bit av suv-segmentet.

STOR LUKSUS: Bentley lager verken små eller mellomstore biler.
Publisert:

Det har lenge versert rykter om at luksusbilprodusenten Bentley planlegger en suv. På bilutstillingen i Genève som åpnet denne uken, viste de for første gang et konseptet.

Den er foreløpig kalt EXP 9 F.

Ifølge pressemeldingen er det en bil som skal høre like godt hjemme på en gallaforestilling i operaen som i en sandyne eller i venstre felt på autobahn.

Begeistret

Skulle den settes i produksjon, hvilket er svært sannsynlig, vil den være merkets tredje modell, ved siden av Continental og Mulsanne.

- Vi er svært begeistret med muligheten for en høyytelse, ultraluksuriøs Bentley suv. Vi vet at mange Bentley-kunder allerede eier suver, og at de setter pris på biltypens stil, luksus, ytelser og allsidighet. Med EXP 9 F gjør Bentley det klart at vi har ekspertisen og ønsket til å møte og overgå deres forventninger, sier Wolfgang Dürheimer, styreformann og administrerende direktør i Bentley.

Ull og silke

PREMIERE: Wolfgang Dürheimer, styreformann og administrerende direktør i Bentley, under presentasjonen EXP 9 F i Genève mandag.

Innvendig er den i en såkalt 4+1 løsning. Der midtarmlenen bak kan vippes opp, da åpner man en kjøler for sjampanje. Utover det er det naturligvis massiv med skinnmaterialer, og selvsagt håndlagd interiør. Gulvet er dekket av matter i en blanding av ull og silke.

Mer bilstoff på E24BIL

Bentley er eid av Volkswagen-konsernet, og lik Porsche, som har hatt formidabel suksess med sin suv, Cayenne. I fjor sto den modellen alene for et salg på nær 60.000 enheter, halvparten av totalsalget til merket.

Høre på kundene

Motoren i konseptbilen er Bentleys W12 på seks liter med doble turboer, den man og finner i Continental. Samtidig sier de at det ikke er bestemt hvilken motor som de kommer til å bruke. Bentley sier at de og kan bruke deres nyutviklete V8 på fire liter, eller en hybridmotor.

Lamborghini planlegger suv - ser mot Kina

Med W12en kan de ta ut 600 hestekrefter og 800 newtonmeter. Med denne motoren mener Bentley at de vil sette en ny standard for både toppfart og akselerasjon i suv-segmentet.

- Kunde- og publikumsreaksjoner vil bli analysert etter avdukingen av EXP 6 F i Genève 2011, med et mål om å raffinere konseptet videre. Fremfor alt skal Bentley lytte til reaksjonene fra kunder og potensielle kunder over hele verden, før vi bestemmer oss for å sette den i produksjon.

Bentley på vei ut av finanskrisen

Den dyreste Porsche Cayenne er Turbo S med 500 hestekrefter, den starter på bortimot 2,1 millioner kroner i Norge. Bentley vil trolig prise sin suv langt over Cayenne. Bentley er håndlagde biler for en liten nisje, de leverte 7003 biler i fjor.

I tillegg trenger ikke Volkswagen-konsernet enda et kjøretøy i segmentet til Audi Q7, Porsche Cayenne og Volkswagen Touareg, selv om Bentley trolig kommer til å benytte seg av samme plattform og mye av den samme teknikken.

Les også

Publisert:
Gå til e24.no