– DNB-stiftelse kjøper Amedia mandag

Sparebankstiftelsen DNB skal være i sluttforhandlinger om å kjøpe Amedia. Ifølge Klassekampen skjer salget allerede mandag.

MULIG KJØPER: Flere medier erfarer at Sparebankstiftelsen DNB kjøper det norske mediekonsernet Amedia. Her fra DNBs hovedkontor i Bjørvika i Oslo sentrum.

Terje Pedersen NTB scanpix
  • NTB
Publisert:

Avisen siterer en sentralt plassert kilde i prosessen, som forteller at det mandag blir offentliggjort at Sparebankstiftelsen DNB er den nye eieren av Norges nest største mediekonsern.

Fra før har blant andre Medier24 meldt at stiftelsen vurderer å bruke mellom 1 og 2 milliarder kroner på å kjøpe Amedia fra Telenor, LO og Fritt Ord. Stiftelsen eier i dag ti prosent av DNB, forvalter en kapital på 20 milliarder kroner og deler hvert år ut mange millioner kroner til ulike kunst- og kulturformål.

Siden det i august i fjor ble kjent at LO og Telenor ønsket å selge seg ut av Amedia, har flere fryktet at konsernet ville havne hos en utenlandsk eier med begrenset forståelse for hva det vil si å være medieeier i Norge. LO har tidligere uttalt at de ikke kan garantere at selskapet forblir i norske hender, men nå ser det altså ut som om det blir nettopp det.

Også Dagens Næringsliv får bekreftet av flere kilder at Sparebankstiftelsen DNB er i sluttforhandlinger om å kjøpe Amedia. Ingen i styret i stiftelsen har ønsket å kommentere opplysningene.

Les også

Byrå dropper norske medier – Facebook tar det meste

Les også

Kraftig resultatfall for DN

Les også

Hvis TV 2 får statsstøtte, vil P4 også ha

Her kan du lese mer om

  1. Markedsføring
  2. DNB
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. LO selger seg ut av Amedia

  2. Stiftelse kjøper Amedia for 1,4 mrd.

  3. Klubbleder: – Det er flere som er glade for å fått LO ut som eier

  4. Annonsørinnhold

  5. DNB-stiftelse skal være blant Amedia-interessentene

  6. LO og Telenor gjør nytt forsøk på å selge medieeierposter