– DNB-stiftelse kjøper Amedia mandag

Sparebankstiftelsen DNB skal være i sluttforhandlinger om å kjøpe Amedia. Ifølge Klassekampen skjer salget allerede mandag.

MULIG KJØPER: Flere medier erfarer at Sparebankstiftelsen DNB kjøper det norske mediekonsernet Amedia. Her fra DNBs hovedkontor i Bjørvika i Oslo sentrum.
Publisert: Publisert:

Avisen siterer en sentralt plassert kilde i prosessen, som forteller at det mandag blir offentliggjort at Sparebankstiftelsen DNB er den nye eieren av Norges nest største mediekonsern.

Fra før har blant andre Medier24 meldt at stiftelsen vurderer å bruke mellom 1 og 2 milliarder kroner på å kjøpe Amedia fra Telenor, LO og Fritt Ord. Stiftelsen eier i dag ti prosent av DNB, forvalter en kapital på 20 milliarder kroner og deler hvert år ut mange millioner kroner til ulike kunst- og kulturformål.

Siden det i august i fjor ble kjent at LO og Telenor ønsket å selge seg ut av Amedia, har flere fryktet at konsernet ville havne hos en utenlandsk eier med begrenset forståelse for hva det vil si å være medieeier i Norge. LO har tidligere uttalt at de ikke kan garantere at selskapet forblir i norske hender, men nå ser det altså ut som om det blir nettopp det.

Også Dagens Næringsliv får bekreftet av flere kilder at Sparebankstiftelsen DNB er i sluttforhandlinger om å kjøpe Amedia. Ingen i styret i stiftelsen har ønsket å kommentere opplysningene.

Les også

Byrå dropper norske medier – Facebook tar det meste

Les også

Kraftig resultatfall for DN

Les også

Hvis TV 2 får statsstøtte, vil P4 også ha

Publisert:

Her kan du lese mer om