Porsche må tilbakekalle 30.000 dieselbiler

Tyske myndigheter krever at Porsche tilbakekaller og utbedrer motorene i nærmere 30.000 dieselbiler på grunn av juks med utslippsdata.

FILE PHOTO: A Porsche logo is pictured on the stand during the 87th International Motor Show at Palexpo in Geneva, Switzerland, March 7, 2017. REUTERS/Denis Balibouse/File Photo
Dieselskandalen
  • NTB
Publisert: Publisert:

Ifølge Tysklands transportminister Alexander Dobrindt er det funnet programvare som manipulerer utslippsdata i Porsche Cayenne Diesel 3.0 TDI, og modellen må derfor tilbakekalles.

Porsche har solgt 7.500 slike biler i Tyskland og 22.000 i resten av Europa. Jukset ble avslørt under testing i Tyskland, opplyser Dobrind.

Det er uklart om samme programvare er montert i Porsche-modellene Macan og Panamera, som også er utstyrt med V6 dieselmotorer.

Amerikanske myndigheter avdekket i 2015 hvordan Volkswagen, som eier Porsche, hadde jukset på samme måte og at utslippene av skadelige gasser og partikler fra dieselmotorene deres var opptil 40 ganger høyere enn tillatt.

VW har tidligere gått med på å betale 34 milliarder kroner i bøter til amerikanske myndigheter, og dette kommer på toppen av de 140 milliarder kronene de har gått med på å betale i erstatning til bileiere og forhandlere og til miljøformål.

Les også

Skal ha hatt hemmelig samarbeid: Bilgiganter faller på børs

Les også

Oljefondet gjør milliardkjøp i Berlin

Les også

Volkswagen tilbakekaller over 700.000 biler

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Dieselskandalen
  2. Bil
  3. Tyskland

Flere artikler

  1. Porsche vil ikke lage flere dieselbiler

  2. Opel kan bli bedt om å kalle tilbake 100.000 biler

  3. Fem millioner tyske dieselbiler skal oppgraderes

  4. Tar ut bedrageritiltale mot tidligere Audi-sjef

  5. Porsche-ansatte etterforskes i Tyskland