Volvo vil at bilen din skal motta pakker

Den svenske bilprodusenten demonstrerte pakkeløsningen denne uken under mobilmessen Mobile World Congress i Barcelona.

ÅPNES AUTOMATISK: Eieren av bilen gir postbudet en tidsbegrenset nøkkel, som gjør at sistnevnte kan åpne bagasjerommet og levere varen. Her leverer et postbud fra norske Bring mat til en Volvo.
Publisert:

Når man bestiller en pakke på døren, må man oftest være hjemme over et lengre tidsrom for å sikre seg at man faktisk får varen.

Mange varer sendes i retur fordi de ikke når adressaten. Nyhetsbyrået Bloomberg beskriver det som «netthandelens bane».

Men i fremtiden trenger du kanskje ikke være hjemme når du venter en vare som er bestilt på nett.

Ihvertfall ikke dersom Volvos prøveprosjekt slår til. De vil at bilen skal kunne motta pakken på dine vegne.

- Vi forsøker å lage løsninger som kan forenkle folks liv og hverdag, sier David Holecek, som er varemerke- og markedsansvarlig for prosjektet «den tilkoblede bilen» i Volvo, til E24.

Tidsbegrenset nøkkel

I fremtiden skal bileiere ifølge Holecek kunne velge bilen, slik man nå velger levering på dør eller postkontor, når man bestiller en vare på nett.

Dette skal skje ved at eieren av bilen gir postbudet en tidsbegrenset nøkkel, som gjør at de kan åpne bagasjerommet og levere varen.

- De som leverer vil få en tidsbegrenset digital nøkkel. Da har de muligheten til å autentisere seg gjennom oss, og får en liten tidsluke hvor de kan levere varen. Så låser bilen seg igjen, sier han.

Kundene skal kunne aktivere den tidsbegrensede nøkkelen via smarttelefon eller nettbrett.

- Kan leveres på jobb

Det skal ikke spille noen rolle om du er hjemme eller på jobb - så lenge bilen står ute. Ifølge Holecek vil postbudet også kunne se hvor bilen din befinner seg i en begrenset tidsperiode.

- Under begrensede former vil de kunne vite hvor bilen befinner seg, sier han.

Ifølge Volvo kan denne løsningen være på markedet innen to år - ihvertfall i Sverige.

- Men dette er bare en av flere muligheter vi ser på. Med «den tilkoblede bilen», som er et prosjekt vi samarbeider med Ericsson om, utvikler vi en rekke tjenester som skal gjøre hverdagen enklere, sier Holecek.

Han vil ikke ut med nøyaktig hva de har i planene.

- Den neste generasjonen integrerer bilen i den digitale verden. Med bedre oppkobling kan man få mulighet til å fjernstyre ulike ting. For eksempel sjekke at bilen er låst, at bremsene fungerer, og lignende.

Les også:

Volvo kutter over 4.000 arbeidsplasserVolvo med «Zlatan Edition»Volvo melder om Zlatan-effektZlatan fikk 10 millioner for Volvo-reklameLiten interesse for «ny» Saab

Publisert: