Denne løfter Daimlers resultat kraftig

Mercedes-produsenten Daimler rapporterer torsdag om en kraftig økning i sitt resultat for årets tredje kvartal.

LØFTER RESULTATET: Et sterkt salg av Mercedes sin toppmodell, S-klasse, bidrar til at bilprodusenten leverer et meget sterkt kvartalsresultat. Her fra bilens lansering i Hamburg i fjor, Mercedes-sjef Dr. Dieter Zetsche, står ved bilens side.
Publisert: Publisert:

Bakgrunnen for dette er blant annet en sterk etterspørsel etter selskapets flaggskip, den relativt nylig lanserte Mercedes S-klasse, både i Europa, Asia og USA.

Daimlers nettoresultat økte med 49 prosent fra i fjor til 2,82 milliarder euro. Samtidig steg inntektene med ti prosent til 33,12 milliarder euro.

I rapporten opplyser selskapet om at resultatveksten var drevet av et sterkt salg av S-klassen, samt modellene i kompaktsegmentet.

- Vår strategi betaler seg. Vi vokser profitabelt og ser mot fremtiden med optimisme, sier styreleder Dieter Zetsche i en kommentar.

Salget av Mercedes-Benz økte med ni prosent i kvartalet til 431.000 biler, dette er det høyeste salget i selskapets historie.

Vekstdriveren i Europa var Storbritannia som så en økning på 18 prosent. USA, som enn så lenge er det største markedet, hadde en økning på 5 prosent til 84.100 biler.

Kina er imidlertid på full fart opp, her økte salget med 18 prosent til 76.200 biler.

Les også:

Publisert: