Stopper «Trude» på TV 2

- Ikke kommersiell nok, medgir programlederen.

TRUDE TAS AV: Carola Häggkvist er blant gjestene hos Trude Teige på TV 2. Dette blir siste sesong. - Pprogrammet er ikke kommersielt nok sier Trude Teige.

  • E24
Publisert: Publisert:

Programmet med den profilerte nyhetsjournalisten som programleder har ifølge TV 2 ikke truffet godt nok i seergruppen med alder 12 til 49.

- Vi sloss om markedsandeler i et tøft marked, da må vi legge ned gode program med for få seere i den kommersielle målgruppen, sier Alf Hildrum i en melding.

Redaksjonen ble i dag orientert om avgjørelsen. Sjefredaktøren skulle gjerne ha unngått avgjørelsen, men det blir altså ingen nåde for «Trude».

Les også: TVNorge dropper såpeserie etter 18 år

- Jeg liker programmene og synes redaksjonen og ikke minst Trude gjør en stor jobb med å skaffe gode gjester, utvikle og gjennomføre gode intervjuer. Det er et veldig spenn over ”Trudes” gjesteliste fra drapsdømte Svein-Eirik Utsi, Krf-politiker Inger-Lise Hansen og artisten Carola, til Sør Afrikas tidligere president Frederik Willem de Klerk. Dessverre er det ikke alltid en får betalt for innsatsen, sier han videre.

- Ikke kommersiell nok

Trude Teige er enig i beslutningen om å legge ned programmet med hennes eget navn, så lenge det ikke var mulig å finne plass til det tidligere på kvelden. «Trude» blir sendt klokken 22.40.

- Det er ikke noen hemmelighet at jeg hadde ønsket et annet sendetidspunkt. Jeg tror det er mulige å skape en suksess med et slikt aktualitetsprogram tidligere på kvelden. Og det er et tankekors at programmets seergruppe ikke er kommersiell nok og at det ikke er rom for et program som handler om dybde, refleksjon og ufortalte historier også på en kommersiell kanal. Jeg lever imidlertid greit med at ledelsen vurderer det annerledes.

«Trude» fortsetter ut sesongen.

Les også: TV 2 sikrer siste bit av fotball-kaken

Publisert:

Flere artikler

  1. Siste kveld med «Nydalen»-gjengen

  2. The Voice legges ned

  3. Lindmo klar for talkshow-krig

  4. - Journalister bør prøve seg som selgere

  5. Finans-TV på E24:
    - Vi skal under huden på markedet