Dagbladet mister sjefen

Lars Helle blir ny sjefredaktør i Stavanger Aftenblad

SJEFEN FORLATER SKUTA: Dagbladets sjefredaktør Lars Helle (th) har takket ja til ny jobb.
  • Line Midtsjø
Publisert:

Lars Helle har i ettermiddag takket ja til å overta jobben som sjefredaktør i Stavanger Aftenblad, etter at ryktene for alvor satte fart tirsdag ettermiddag.

- Jeg er kjempeglad for å få en kjempejobb i Stavanger, som jeg synes er den viktigste regionen i Norge, og som jeg er nå er glad for å kunne sette farge på den gjennom Aftenbladet, sier Lars Helle (48) til Aftenbladet.

Lars Helle har hatt jobben som sjefredaktør og konstituert sjefredaktør i Dagbladet siden januar 2010, da Anne Aasheim trakk seg. Nå flytter pendleren og avtroppende Dagbladtoppen hjem til Stavanger igjen, etter 11 år i ulike Dagbladjobber.

Les mer:

  • - Helle slutter i Dagbladet
  • - Kan bli sjefredaktør i Stavanger Aftenblad

Det er Tom Hetland som 29. august i år varslet at han ville trekke seg som sjefredaktør i Stavanger-avisen, etter ni år som sjefredaktør.

Økte opplaget
Etter mangeårig opplagsnedgang og kutt, kan Lars Helle takke av i Dagbladet med positive endringer bokført. Mot hovedtendensen i avismarkedet økte Dagbladet opplaget med 4,5 prosent i første halvår i år til 95.748 aviser. Mens avisens opplag på lørdager og søndager økte med henholdsvis 0,7 og 2,5 prosent.

Les mer: Økte opplaget - minsket overskuddet

Til tross for økt opplag leverte Berner Gruppen svakere resultat i årets seks første måneder, sammenlignet med fjorårets periode. Konsernet bak Dagbladet la frem et driftsresultat på 20,6 millioner kroner i første halvår - ned 10,5 millioner kroner i forhold til perioden året før.

Tok tilbake sex-annonser

I august i år ble det kjent at Dagbladet på nytt valgte å selge annonser til sex-industrien. Ifølge Journalisten.no skal Dagbladet ha tapt 10 millioner kroner årlig da avisen kuttet annonsene.

Helle poengterte at avisen ikke er avhengig av disse inntektene, og begrunnet trykkingen av de omstridte annonsene som en prinsipiell sak.

Les mer: Dagbladet tar tilbake «sexannonser»

Helle var også tidligere konstituert sjefredaktør i Dagbladet fra 8. mars 2006, da Thor Gjermund Eriksen trakk seg, til 14. august samme år, da Aasheim tiltrådte.

Som pressemann er Lars Helle godt kjent med Stavanger og Rogaland. Han arbeidet som ansvarlig redaktør i Stavanger Aftenblad-konkurrenten Rogalands Avis i Stavanger mellom 1996 og 2000.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Ny sjefredaktør i Dagbladet

  2. - Helle slutter i Dagbladet

  3. Her er den nye NRK-sjefen

  4. Hun blir trolig ny sjefredaktør i Dagbladet

  5. Stadig flere kjøper Dagbladet