Dette er verdens 10 dyreste biler

Her er de ti dyreste bilene du kan skaffe seg for å kjøre på vanlig vei.

MER EN 20 MILLIONER: Verdens dyreste gatebil, koster godt over 20 millioner norske kroner.
Publisert:

Det er nettstedet Bornrich som har listet opp verdens ti dyreste biler. Det er i hovedsak biler som er i klassen hyperbiler, nivået over superbiler, som er representert. Her er det enorme motorer og den mest avanserte teknikken som teller.

Prisene er E24s anslag basert på norsk avgiftsnivå og oppgitt norske kroner. Dette er biler som får noen voldsomme avgifter her til lands, men alle skal være mulige å registere til bruk på vanlig vei.

10. SSC Ultimate Aero - 9 millioner

Verdens raskeste gatebil. Skal ha en teoretisk toppfart på intet mindre enn 430 kilometer i timen, målt til 412 i 2007. Har drøyt 1100 hestekrefter.

9. Leblanc Mirabeau - 10 millioner

Det ser ikke sånn ut, men denne skal visstnok være mulig å registrere. Det er en bil som er laget for å delta i 24-timers løpet i Le Mans. Koenigsegg har laget motoren, som yter 700 hester. Toppfart: 370 kilometer i timen.

8. Koenigsegg CCX - 14 millioner

V8 motoren i denne yter 806 hester. Det var en slik Tommy Sharif hadde. Idar Vollvik hadde en annen variant som heter CCR.

7. Koenigsegg CCXR - 15 millioner

Denne gir cirka tusen hester, da den går på biodrivstoff. Norske Dag Høili har laget sin helt spesielle variant av denne, som er til salgs i Norge for 18 millioner. Mens Alf Ulvens er til salgs for 8 millioner.

Koenigsegg CCXR Edition i Asker

6. Maybach Landaulet - 16 millioner

Den dyreste firedørs bilen som finnes. Her kan man skrelle av taket over passasjerene, sjåføren ikke har denne muligheten. Den er enorm, men med 604 hestekrefter gjør den 0-100 på rett over fem sekunder.

5. Lamborghini Reventón - 17,5 millioner

20 har blitt laget og solgt. Siden har langt over halvparten ligget til salgs fra kunder som neppe gjorde den investeringen de håpet på.

4. Lamborghini Reventón Roadster - 18 millioner

Basert på Murciélago LP640, med et helt nytt ytre. Laget i få eksemplarer. Motorisert av en V12 på 650 hestekrefter

Mer bilstoff på E24 Bil

3. Pagani Zonda Cinque Roadster - 19 millioner

Dette er siste pust fra Zondaen før den pensjoneres. Fem utgaver er laget, alle solgt. Den har en AMG-Mercedes V12 motor på 678 hestekrefter, 0-100 tar 3,4 sekunder.

2. Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport - 20 millioner

Selve standardproduksjonen" av Veyron er stoppet, nå lages det kun ekstra eksklusive versjoner av denne bilen med 1001 hestekrefter. Her kan man ta av taket. Dog er det ikke noe sted å stue det bort, så man får med en paraply. Dette er ikke tull.

1. Koenigsegg CCXR Trevita - 22 millioner

Karbonkarrosseriet til Koenigsegg har her en aldri så liten diamant finish. Pluss de avsindige ytelsene motoren kan by på, rundt 1000 hester på biodrivstoff.

Følg E24s biljournalist på Twitter: mortab

Publisert:
Gå til e24.no