Snapchat lanserer snapcash

Mobilappen Snapchat har lansert en ny tjeneste som gjør at venner kan sende penger til hverandre. (Og pengene er der fortsatt etter 10 sekunder.)

PENGER I INNBOKSEN: Amerikanerne er først ut med å teste ut Snapcash.
Publisert: Publisert:

Snapcash, som pengedelingen er døpt, er dermed ingen lightversjon av champagne-vasking, selv om lanseringsvideoen med gull og glitter kunne tyde på det motsatte.

I en to minutter lang musikkvideo får man se snapchat-brukere bla opp dollar i chatfunksjonen, før dollartegnene regner inn i Snapchat-innboksen til mottageren.

Les også

DNB-sjefen varsler betalings-revolusjon innen tre år

Siden i sommer har ryktene versert om at Snapchat har planer om å tilføre en pengetransaksjonstjeneste til den populære applikasjonen, etter to varemerke-søknader ble levert til amerikanske myndigheter. Den ene søknaden gjaldt elektronisk betaling, og den andre pengetransaksjoner.

Hermet etter Square Cash

Nå har Snapchat gjort alvor ut av sistnevnte søknad. Brukere over 18 år kan nå registrere kredittkortet og snappe penger til hverandre. Pengene går rett inn på bankkontoen til mottageren. Tjenesten er foreløpig kun tilgjengelig i USA.

Les også

Snapchat verdsettes til over 60 milliarder kroner

For å realisere tjenesten har Snapchat-gründerne inngått samarbeid med Square. Selskapet er mest kjent for Square Cash, som er en lignende tjeneste hvor brukerne kan skrive inn et pengebeløp i emnelinjen i en e-post, og pengene blir overført til mottageren. Tjenesten omtales som «genial» i pressemeldingen av snapchat-gründerne.

– Vi var så begeistret for den (red.anm. Squarecash) av vi ønsket å lage noe for dem som føler seg «snapchatty». Vi bygde derfor en prototyp og delte den med teamet i Square. Heldigvis ble de like begeistret, og ønsket å utvikle en slik tjeneste sammen med oss, heter det i pressemeldingen.

Les også

Så store er sosiale medier sammenlignet med verdens befolkning

Maksgrense

Det er første gang Snapchat samarbeider med et annet selskap om en tjeneste. Selskapet hevder Snapcash har høy sikkerhet og at kortinformasjonen man legger inn i applikasjonen ikke vil havne på avveie.

– Vi ønsker å foreta utbetalinger på en raskere og morsommere måte, men vi vet at sikkerhet er viktig når man behandler penger. Square har massevis av erfaring på dette området, og våre team har arbeidet hardt for å gjøre Snapchash til en god opplevelse for alle.

Utviklerne har lagt inn en transaksjonsbegrensning. Det er ikke mulig å overføre mer enn 2.500 dollar (cirka 17.000 kroner etter nåværende kurs) i uken til samme venn. 18 årsgrensen utelukker halvparten av medlemsmassen fra betalingsløsningen.

Les også

Alibaba frir til Apple

Elektronisk betaling neste?

Spørsmålet videre er om Snapchat har større ambisjoner for Snapcash. Hittil er det ikke lansert en tjeneste for elektronisk betaling, selv om den ene varemerke-søknaden omhandlet nettopp en slik funksjon.

Tidligere har flere av tech-gigantene sikret seg patenter og lisenser for å forvirre konkurrentene, så det er ikke godt å si om Snapchat faktisk realiserer elektronisk betaling. Det vil antageligvis fordre en ny samarbeidspartner og mer avanserte transaksjonsløsninger.

Konkurrenten Facebook er allerede i testingsfasen med egen elektroniske betalingsfunksjon.

Les også:

I helgen kommer den første reklamen på SnapchatDatatilsynet: – Berettiget frykt etter Snapchat-hackingPaypal-topp går over til FacebookPublisert: