– Apple Watch får fem timers batteritid

Men så sant du ikke fikler med den dagen lang, skal det holde å lade opp Apples første smartklokke hver natt.

KLOKKEN TIKKER NED: Mandag kveld norsk tid går Apple-sjef Tim Cook igjen på scenen. Her under en presentasjon tilbake i oktober i fjor.

Robert Galbraith
  • Karl Wig
Publisert:

Det er nettstedet 9to5mac som nå hevder å sitte på nye, ferske detaljer om Apples første smartklokke, i forkant av IT-gigantens etterlengtede presentasjon mandag kveld norsk tid.

Det er særlig rykter om knapp batteritid som har gjort Apple-fansen bekymret.

Med unntak av noen få smartklokker som bruker e-ink – samme skjermteknologi som e-bokleseren Kindle benytter – har smartklokkene fra produsenter som Samsung, LG og Motorola hittil vært temmelig strømtørste affærer.

Les også

Her er lanseringene fra verdens største mobilmesse

– Holder ikke to dager

Og Apples første arbåndsur representerer ingen batterirevolusjon, skal vi tro 9to5Macs kilder, som ifølge nettstedet har følgende førstehånds-erfaringer:

  • Batteritiden skal være på fem timer ved sammenhengende bruk av «tunge» applikasjoner.
  • Når du veskler mellom å bruke klokken aktivt og passivt, skal ikke Apple-klokken gå tom for batteri i løpet av en «typisk» dag.
  • Likevel må Apple Watch lades hver eneste natt, da den «definitivt» ikke vil komme seg igjennom en dag nummer to.

Nettstedet skriver at Apple har klart å bedre batteriytelsen en god del i løpet av testfasen siden de første eksemplarene så dagens lys.

I slutten av februar skrev anerkjente New York Times at Apple Watch vil få en egen strømsparingsmodus som lukker strømkrevende tilleggsfunksjoner – trolig ett av flere Apple-grep for å møte batteriutfordringene.

Les også

– Apple satser på å vinne markedet med lavest pris

Kan lagre musikk

Apple har allerede bekreftet at smartklokken vil ha egen lagringsplass for musikk. Hvor mye er uklart, men prototyper skal ha vært utstyrt med åtte gigabyte. Det er nok til rundt 1500 sanger, avhengig av lengde og filkvalitet.

Det skal være mulig å spille av sanger lagret på Apple Watch til trådløse høyttalere via blutooth. I tillegg fungerer selvsagt klokken som en trådløs fjernkontroll for musikkappen på iPhone.

Men kanskje den viktigste funksjonen til Apples smartklokke – foruten å vise tiden – er lovnader om at den vil fungere som en «treningspartner», med dedikerte apper som fores med informasjon om kaloriforbruk, tilbakelagte distanser og puls fra et utvalg sensorer som hviler mot håndleddet.

Les også

Apple beskyldes for å «stjele» batteriingeniører

Kommer i 34 utgaver

Når Apple Watch først kommer for salg, blir det ikke bare én modell.

I tillegg til standardmodellen i rustfritt stål, kommer to andre serier: Apple Watch Sport, med treningsvennlig reim og hus i aluminium, samt Apple Watch Edition – en eksklusiv serie i 18 karat gull.

Hver av de tre seriene skal komme i to størrelser med urskiver på 42 eller 38 millimeter, pluss valg av ulike reimer og materialer. Til sammen er det snakk om intet mindre enn 34 forskjellige utgaver.

Vil koste

Apple er ikke kjent for å være prispresser, og det blir de neppe i smartklokke-segmentet heller.

Komplett prisliste er ennå ikke klar, og er noe av det som er ventet annonsert mandag.

Apple har tidligere sagt at den rimeligste konfigurasjonen vil koste 349 dollar. Samsungs første smartklokke ble lansert til 199 dollar.

Les også

Lund Svindal blir app-gründer

Les også

Slik er ruta for den historiske Jorda rundt-turen

Les også

Her er whiskyflaska som kan fortelle deg om den har vært åpnet

Publisert:

Flere artikler

  1. Slipper sin nye storsatsning - Dette kan du forvente fra Apple i kveld

  2. – Apple-klokken kommer for salg i mars

  3. På denne datoen kommer Apples smartklokke

  4. iPhone 7 blir vanntett

  5. Slik svarer Samsung på Apple Watch