Samsung med ny oppdatering for å forhindre brann

Samsung, som nå jobber med å tilbakekalle 2,5 millioner av smarttelefonen Galaxy Note 7, har funnet en måte for å redusere sjansen for brann og eksplosjon: Oppdater programvaren!

NYTT TILTAK: I tillegg til en rekke advarsler og varslede tilbakekallinger av smarttelefonen Galaxy Note 7, kommer nå Samsung med en ny programvareoppdatering for å beskytte forbrukere.
Publisert: Publisert:

Samsung, som har bedt brukere av deres Galaxy Note 7 smarttelefon om å levere dem inn på grunn av brann- og eksplosjonsfare, sier de vil komme med en programvareoppdatering i Sør-Korea som gjør at enheten ikke kan lades til mer enn 60 prosent. Det skriver nyhetsbyrået Reuters onsdag.

De har ennå ikke bestemt om de vil implementere lignende oppgraderinger andre steder enn Sør-Korea.

Programvareoppdateringen vil rulles ut automatisk den 20. september, skriver Samsung i en uttalelse.

Samsung kunngjorde programvareoppdateringen gjennom en forsidereklame i den Sør Koreanske avisen Seoil Shinmun.

Les også

Samsung-sjef om tilbakekalling av telefoner: – Kostnadene vil bli hjerteskjærende

2,5 millioner telefoner

Samsung har solgt 2,5 millioner av enheten i ti markeder, inkludert Sør Korea og USA. De planlegger nå å gi ut nye alternative telefoner med trygge batterier 19. september i Sør Korea.

Programvareoppdateringen er et tiltak som kommer i tillegg til tilbakekallingene. Man jobber nå med å finne ut av hvordan sistnevnte kan gjennomføres.

Det var tidligere i september at det ble kjent at Samsung tilbakekaller flaggskipsmodellen Galaxy Note 7 etter eksplosjonsfare.

CNN omtaler problemene med flaggskipsmodellen som et pinlig tilbakesteg for elektronikkprodusenten. Den ble lansert for bare en drøy måned siden.

Forrige helg kom elektronikkprodusenten med nok en advarsel om at smarttelefon-modellen kan være farlig å bruke. De råder nå alle som eier telefonen å umiddelbart slutte å bruke den. Meldingen ga et dramatisk børsfall mandag.

Les også

Børsras for Samsung etter ny Galaxy-advarsel

Forbud på fly

Nylig har også flyselskaper, blant annet SAS, ilagt passasjerer forbud mot å bruke telefonen ombord på sine fly.

– Vi velger å følge de amerikanske luftfartsmyndighetenes advarsler mot å bruke Galaxy Note 7 om bord på fly, etter at det har vært rapportert om flere tilfeller der den har tatt fyr og eksplodert, sa pressesjef Fredrik Henriksson i SAS til VG.

USAs luftfartsmyndighet (FAA) advarer både mot å lade eller skru på telefonen om bord i et fly, samt å plassere den i håndbagasjen.

Også Norwegian forbyr bruk av telefonen.

– Etter anbefaling fra amerikanske luftfartsmyndigheter kommer Norwegian til å be sine passasjerer som har en Galaxy Note 7 enhet om å ikke sette på eller lade telefonen om bord. Mobiltelefonen bør heller ikke legges igjen i den innsjekkede bagasjen, sa presseansvarlig Charlotte Holmbergh Jacobsson til E24.

Les også

Samsung ber folk slutte å bruke toppmodellen

Les også

SAS forbyr bruk av Samsung-telefon på fly

Les også

– Kostnadene vil bli hjerteskjærende

Publisert:

Her kan du lese mer om