Slik vil Yo bli «nye Twitter»

Den ordknappe appen har fått nye funksjoner.

MER INFORMASJON: Den nye versjonen av Yo lar brukerne legge til en hashtagg eller lenke.
Publisert: Publisert:

Yo har tatt neste steg på veien til å utfordre Twitter.

Appen, som til nå kun har gitt brukerne mulighet til å sende og motta ordet Yo, skal nå utvide slik at brukerne kan dele internettlenker og hashtagger med hverandre, skriver Financial Times.

Lenker og hashtagger

Den nye appen ble populær svært raskt, og ifølge selskapet selv, har Yo nå 2,5 millioner brukere, og halvparten av dem har brukt appen den siste måneden.

- Denne versjonen viser de virkelige kreftene bak Yo-plattformen, som på sitt mest grunnleggende er en toveis kommunikasjonsplattform mellom mennesker, merkevarer, selskaper og så å si alt som kan kobles til internett, uttalte Yo-grunnlegger Or Arbel i forbindelse med lanseringen av den nye versjonen, ifølge Tech Crunch.

Les også

«Yo»-gründerne utfordrer Snapchat

Nye Yo ble lansert tirsdag, og skal tilsynelatende ikke ha noen forandringer. Men om «Yo-et» er etterfulgt av en stjerne (*), betyr det at en lenke følger med meldingen.

I tillegg kan brukerne legge til hashtagger med Yo-ene.

- Potensiale

Selv om Yo ikke skal ha tjent noen penger ennå, har den «absurde» appen fått enorm medieoppmerksomhet.

Appen ble latterliggjort på grunn av sin enkelhet. Brukerne kan i utgangspunktet kun sende ordet Yo fram og tilbake, ikke ulikt Facebooks gamle «poke»-funksjon.

Mange har også forsøkt seg på å lage kopier av appen, deriblant parodien «Yolo».

Yo-grunnleggeren mener likevel at appen har stort potensiale. Før oppstarten tidligere i år fikk selskapet omlag en million dollar, eller rundt seks millioner kroner i oppstartsstøtte fra såkalte business angels (investorer som stiller med startkapital til nye bedrifter eller gründere) til den nye appen.

TRENDER: Yos nye hashtaggfunksjon viser hvilke temaer Yo-erne er opptatt av.

- Folk tror det bare er en app som sier Yo. Men det er det ikke. Vi liker å kalle det kontekst-basert meldinger. Du forstår gjennom konteksten hva som egentlig blir sagt, sa Arbel til New York Times.

Kan utfordre Twitter

Det at Yo-ene dukker opp som push-varsler er ifølge Wall Street Journal svært verdifullt, og gjør at den har potensiale til å bli større enn Twitter.

De nye funksjonene gjør at appen i større grad likner på mikrobloggsuksessen.

Etter lanseringen tirsdag, trender blant andre hashtaggene MANCHESTER og RIPROBINWILLIAMS på Yo.

- Den enkle appen fortsetter å være like enkel, det er bare hva du nå kan gjøre med den som nå er overveldende, sier Or Arbel til FT.

Les også:

Hey Yo, her kommer Yolo!- Slik blir iPhone 6Snapchat verdsettes til over 60 milliarder kronerTwitter-ansatte er for det meste hvite og mennNå kan du lagre linker, sider og musikk på Facebook

Publisert: