Telia Norge kutter 240 årsverk

På et allmøte tirsdag ble det klart at Telia Norge skal kutte kraftig i staben. Tillitsvalgt sier hun har sett det komme, men at det skjedde raskere enn ventet. 

KUTTER: Telia tilpasser seg for å sikre fremtidig suksess både på kort og lang sikt. Det medfører endringer i organisasjonen - og nå jobbkutt.

Foto: Fredrik Hagen NTB scanpix
  • Eivind Bøe
  • Hans M. Jordheim
Publisert:

Telia Norge kutter 240 årsverk, tilsvarende rundt ti prosent av arbeidsstokken i landet.

– Disse årsverkene er fordelt på fast ansatte og konsulenter, men en betydelig del av reduksjonen vil være stillinger som ikke erstattes, samt planlagte stillinger det ikke rekrutteres til, skriver kommunikasjonsdirektør Henning Lunde i en e-post.

Telia vil nå løse nedbemanningen av fast ansatte gjennom å tilby sluttpakker. Nøyaktig hvor mange som får dette tilbudet, uttales ikke.

Overlappende funksjoner

En del av bakgrunnen for beslutningen er gigantoppkjøpet av Get/TDC Norge for 21 milliarder kroner.

– Vi ser noe overlapping av arbeidsfunksjoner mellom de sammenslåtte virksomhetene, men primært handler dette i et lengre perspektiv om å sikre effektiv drift og et fortsatt høyt investeringsnivå, sier Lunde.

Han fremhever at Telia Norge har vært opptatt av å føre en ryddig prosess med respekt for dem som berøres og at disse vil tilbys profesjonell hjelp til å finne nye jobber.

Les også

Get-kjøpet skal gi Telia 100 millioner til i besparelser

– Likevel er det ingen lett beslutning å legge ned arbeidsplasser, og vi har full forståelse for at dette oppleves tungt for mange kolleger som har stått på og gjort en fantastisk jobb for Telia, sier han.

Tidligere enn ventet

Trine Hardy er tillitsvalgt for Get-klubben i EL og IT Forbundet, og er med det teknisk sett tillitsvalgt også for foreningens Telia-ansatte medlemmer, selv om de ikke har noen formell tariffavtale ennå.

Hun forteller at hun har visst om dette en stund og sånn sett ikke har noen spontan reaksjon utover at «det er kjipt».

– Men jeg har ikke vært med i en slik frivillig prosess før, så jeg er spent på reaksjonene fra medlemmene, sier hun til E24.

– I hvilken grad har dere sett dette komme?

– I så å si alle fusjoneringer blir det noen overlappende funksjoner, så vi hadde ventet at det ville komme i løpet av året, men ikke så tidlig som dette, sier hun.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Telia Norge

Flere artikler

  1. Nets varsler nedbemanning: Skal kutte over 500 jobber

  2. Telia Norge nedbemanner: 70 stillinger kuttes

  3. Vil ikke friskmelde mobilmarkedet ennå

  4. Betalt innhold

    Verftene er positive til storfusjon. Ingeniører frykter nedbemanning

  5. Telia Norge-sjefen slutter: – Noen beslutninger der man burde ha trøkket enda mer på