Skal gi bestemor «Insta-bilder» på kjøleskapet

Kjenner du noen som ville hatt stor glede av bildene dine, men ikke er såpass teknologikyndig at de har Instagram?

INSTA PÅ PAPIR: Marit Letnes (til venstre) og kolleagene Tom Erik Støwer og Benedicte Raae står bak Lillygram. Konseptet er å sende papirversjoner av Instagram-bilder til ikkedatakyndige personer. Til venstre henger Letnes opp reklame for tjenesten på Mini Øya, til høyre sender Stöwer og Raae ut første forsendelse.
Publisert:

Da er du midt i målgruppa for den nye norske tjenesten «Lillygram».

- Konseptet er å få bilder ut av Instagram, og opp på kjøleskapsdøra til besteforeldre rundt om kring, sier Marit Letnes, som står bak nyvinningen sammen med Benedicte Raae, til E24.

Sender ut papirbilder

De to venninnene la merke til at mange av vennene deres var blitt foreldre, og tok artige bilder av barna sine hele tiden.

Bilder besteforeldre og andre slektninger ville hatt stor glede av - om de bare hadde vært på Instagram, eller vært kyndige nok til å nyttegjøre seg avanserte elektroniske hjelpemidler.

- Det vi nå har laget er en veldig enkel tjeneste, hvor de som abonnerer merker av bilder i Instagram med hashtagen Lillygram. En gang i måneden printer vi så ut disse avmerkede bildene i våre lokaler på Rodeløkka i Oslo, og sender dem i papirversjon i brevs form til de mottagerne abonnentene har bestemt, forteller Letnes til E24.

SLIK SER DET UT: Eksempel på en brevside med Instagram-bilder sendt ut av Lillygram.

- Tjenesten finansieres ved at vi tar betalt for hver utsendelse, 45 kroner. Vi sender da alle bildene abonnenten har merket med vår hashtag i løpet av den siste måneden. Tre dager før utsendelse sender vi en påminnelse, slik at man husker å få merket alle bildene man ønsker å sende, forteller Molde-jenta om den ferske tjenesten, som først ble omtalt i hennes lokalavis Romsdals Budstikke.

Koder alt selv

Den åpne tjenesten, som skal funke på alle plattformer som godtar Instagram, er spesielt myntet på de som har en smårolling i familien.

Det være seg besteforeldre, mammaer, pappaer, onkler, tanter eller andre.

Lillygram er laget av Lilly Apps, et lite firma som lager applikasjoner for småbarnsfamilier. Tidligere har de blant annet laget app-en Lillymaps, som via GPS-funksjonen på din smarttelefon angir barnevennlige steder i nærheten av der du er.

PAKKER BREV: Tom Erik Stöwer og Marit Letnes pakker Lillygram-brev for utsendelse til abonnentene.

Letnes' kollega Benedicte Raae er sivilingeniør og grafisk designer, og har kodet og laget alle appene, Lillygram inkludert.

De to venninnene har etter hvert fått med seg Ola Vea og tidligere nettredaktør i NRK, Tom Erik Stöwer. De har hjulpet til med å få på plass betalingssystemer og brukertesting.

Hjemmelagd

- Alt er hjemmelagd på Rodeløkka. Benedicte er den eneste som jobber profesjonelt med dette, gjennom sitt firma B Graphic. Også for henne er Lillygram bare ett av mange prosjekter. Vi andre har øvrige jobber, men bidrar på fritiden, forteller Marit Letnes, selv heltidsansatt som innholdsrådgiver i Netlife Research.

- Jeg har en vanlig jobb på dagtid, og lager Lillygram på kveld og helg, uttaler Letnes.

Tjenesten er nettopp lansert, og kundemassen er foreløpig ikke stor.

- Men målet er å ta over verden og bli det nye Instagram, ler Marit Letnes.

- Og din egen bestemor - er hun på Instagram?

- Nei. Hun er 95 år og bor på gamlehjem. Hun er blant testmottakerne. Ettersom jeg ikke har barn må hun nøye seg med bilder av det voksne barnebarnet...

Publisert:
Gå til e24.no