Oppdatering gjør iPhone «veldig treg»

- Det kan virke som Apple har gjort en dårlig jobb, sier ITavisens redaktør Trond Bie.

IPHONE: Etter du oppdaterer iPhone 3G til det nyeste operativsystemet iOS4, kan du miste mye ytelse fra din telefon. Noen opplever telefonen som ubrukelig.

Lee Jin-man/AP
Publisert:,

Har du har den eldste eller nest eldste utgaven av iPhone, vil du oppleve et kraftig hastighetsfall på telefonen ved oppgradering av programvare til iOS4, som er operativsystemet som telefonen bruker.

- Ja, 3G-utgaven er blitt veldig treg etter oppdateringen. Det kan virke som Apple har gjort en dårlig jobb med iPhone 3G med ny programvare. Det burde vært lett å nedgradere, det er nok ikke alle brukere som skjønner hvordan man skal gjøre det, sier ITavisens redaktør Trond Bie til E24.

Diskuter saken på E24s Facebook-side

Hvis man som iPhone-eier ikke bruker applikasjoner som øker minnet, skal telefonen oppleves som nærmest ubrukelig i de mest ekstreme tilfellene.

"Ubrukelig"

Brukere på forumet til iPod1.no viser at mange brukere sliter med samme problemer.

"Hvordan får jeg downgradet til en raskere os? Eller hvordan kan jeg gjør det raskere?", skriver én fortvilet iPhone-eier.

"Jeg forsøkte først å oppgradere eksisterende system på min 3G 8GB, men telefonen var så treg at jeg gjenopprettet originalinstillingene og installerte på nytt. Fremdeles er telefonen så treg at jeg ønsker å gå tilbake til det gamle systemet".

"Når jeg la tilbake backupen min på iOS4 ble telefonen ubrukelig".

"Ikke bare er telefonen utrolig treg. Min 3G låser seg totalt ved innhenting av mail med vedlegg".

Også flere iPhone-brukere i E24s redaksjon har opplevd at telefonen er blitt langt tregere etter oppdrageringen.

- Apple viste om problemene

En av forumdeltagerne på Apples forum hevder å ha vært i en lang diskusjon med en leder fra Apples kundesenter.

- De, Apple, vet at de har et stort problem med 3G-oppdateringen til IOS4, de faktisk forventet det, skal lederen ha sagt, ifølge Softpedia.

Lederen på Apples kundesenter skal ha anbefalt brukeren å kjøpe en iPhone 4, for å unngå problemer.

E24 har snakket med både Elkjøp og Expert, men storselgerne av av telefonene henviste til teleoperatørene. Netcom på sin side henviste tilbake til Elkjøp og Expert.

E24 har ikke lykkes å komme i kontakt med Apple angående saken.

Les også:

Flere saker på E24