Norsk oppstartsfond henter penger fra Facebook-gründer

Oppstartsfondet Antler fortsetter å rake inn penger fra finanskjendiser. Nå får de millioner fra en av personene bak Facebook.

Eduardo Saverin er blant investorene i det norske oppstartsfondet Antlers siste investeringsrunde.

EDGAR SU / X90125
 • Sindre Hopland
Publisert:

Tidligere i vinter skrev E24 at Stein Erik Hagens Canica International puttet 55 millioner kroner i norske Antlers fond i fond i Sørøst-Asia og Øst-Afrika.

Antler, fondet som investerer i oppstartsbedrifter i tidlig fase, ble startet opp i 2018 av Magnus Grimeland som blant annet er gründeren bak Zalora, Sørøst-Asias største netthandelselskap.

Den siste kapitalinnhentingen Stein Erik Hagen var en del av, hadde også andre finanskjendiser med i gruppen, deriblant Eduardo Saverin, som er en av grunnleggerne av Facebook.

Les også

Stein Erik Hagen spytter inn 55 millioner kroner i oppstartsfond

Hentet 440 millioner

Han skal ha stått for «en betydelig del» av summen på 50 millioner dollar (440 millioner kroner) som Antler henter og annonserer i sin helhet mandag formiddag, opplyser fondet til E24, som ikke ønsker å gå ut med det eksakte beløpet Severin bidrar med.

– Vi trenger at flere smarte folk etablerer selskaper som kan finne løsninger på de store utfordringene vi har i verden. Antler gir talentfulle individer en sjanse til å få til dette, og det i en imponerende skala, sier Eduardo Saverin i en melding.

Brasilianeren skal ifølge Forbes være verdt 11,7 milliarder dollar (102,9 milliarder kroner).

Han skal eie rundt to prosent av Facebooks utestående aksjer.

Før Facebook gikk på børs i 2012 sa Saverin ifra seg sitt amerikanske statsborgerskap og flyttet til Singapore. Beslutningen ble kritisert fordi han slapp unna en stor skatteregning som eksperter anslo til Wall Street Journal på over 700 millioner dollar (6,1 milliarder kroner).

Tidligere i år hentet selskapet også 50 millioner kroner fra Christen Sveaas. Til sammen har Antler hentet 130 millioner dollar (1,1 milliarder kroner) fra en rekke ulike investorer.

Antler startet mandag sitt først program i Oslo med 60 deltagere som. I tillegg har oppstartsfondet programmer i syv andre byer, og skal åpne ytterligere fem lokasjoner i løpet av året.

Les også

EU planlegger teknologifond for 35 milliarder

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Stein Erik Hagen
 2. Facebook
 3. Antler
 4. Oppstartsbedrift
 5. Canica
 6. Tore Myrholt
 7. McKinsey

Flere artikler

 1. Norsk oppstartsfond skaffer millioner fra Johan H. Andresen

 2. Stein Erik Hagen spytter inn 55 millioner kroner i oppstartsfond

 3. Betalt innhold

  Gründer-toppens karrieretips

 4. Annonsørinnhold

 5. McKinsey må betale fem milliarder for sin rolle i opioid-epidemien

 6. Betalt innhold

  Fra kirurg til forvalter: Investerer én milliard kroner i biotek