Aksjonærene: Vi godtar Jay Z-budet

Gruppen med småaksjonærer i Aspiro snur, og oppfordrer til at alle skal godta budet fra hiphop-mogul Jay Z.

GA SEG IKKE: Motstanden fra småaksjonærene gjorde ikke at Jay Z forandret budet.
  • Sigrid Moe
Publisert:

I slutten av januar i år lanserte rapperen et bud på Aspiro, det svenske datterselskapet av Schibsted – som driver den norske strømmetjenesten Wimp, og den internasjonale utgaven Tidal.

Men en gruppe småaksjonærer gikk sammen, og hevdet at de kunne stoppe oppkjøpet, fordi at de ikke syntes budet var godt nok. Nå har de snudd.

– Vi har sammen med de store aksjonærene avgjort at det er best å godta budet, skriver ledelsen i Aktieägarföreningen Aspiro Aktiekraft, Sune Karlsson, Gunnar Mårtensson, Thomas Treitler og Sven-Olof Nilsson i en e-post til E24.

Les også

Småaksjonærene i Aspiro er misfornøyd med Jay-Zs Wimp-bud

Dermed går de også samme vei som Aspiros uavhengige styre har gitt.

Ingen dialog

Lederen for det uavhengige styret, Fredrik Bjørland, har ikke ennå hatt noen dialog med budgiver eller fått noen formell bekreftelse fra gruppen, så han kan ikke bekrefte at de misfornøyde småaksjonærene har gått med på avtalen.

- Vi som styre forsøkt å være så transparente som mulig ovenfor minoritetsaksjonærene, slik at de kunne gjøre en best mulig vurdering av budet. Dersom de aksjonærene som følger Asprio Aktiekraft gjør samme vurdering som oss og derfor velge å akseptere budet, er vi selvfølgelig fornøyde med det da vi tross alt gjennom hele prosessen har ment at det er det mest attraktive utfallet, skriver Bjørland i en e-post til E24.

Og legger til:

- På vegne av selskapet og aksjonærer er det også lov å være stolt av at et norsk/svensk teknologiselskap ses på som en attraktiv plattform for globale aktører.

Strømmetjenester

Nå skal alt være klart for at Jay Z overtar strømmetjenestene Wimp og Tidal. Det er ventet at det er kjøperen som annonserer avtalens utfall.

Gjennom selskapet Project Panther Bidco vil Jay-Z gi 1,05 svenske kroner per aksje, og budet verdsetter egenkapitalen i selskapet til 464 millioner svenske kroner.

Budet fra Jay Zs Project Panther Bidco er avhengig av at oppkjøpsselskapet sikrer seg mer enn 90 prosent av aksjene i Aspiro.

– Vi har hatt kontakt med både Streaming Media og kjøperens representanter ved flere tilfeller, og det er helt klart for oss at kjøperen krever 90 prosent majoritet for å kjøpe Aspiro. Det er like klart at Streaming Media ønsker å selge Aspiro. Begge er uten vilje til kompromiss, skriver ledelsen i Aktieägarföreningen Aspiro Aktiekraft.

Anbefaler å godta

Det er ikke klart hvor mange prosent av aksjene Aktieägarföreningen Aspiro Aktiekraft har klart å samle, men de tror selv at de til sammen står for over ti prosent av aksjene.

– Vi anbefaler nå alle våre medlemmer å godta budet innen fristen, skriver de.

Les også

Schibsted selger Wimp-eier

Mediekonsernet Schibsted eier gjennom sitt datterselskap Streaming Media AS, som Schibsted eier sammen med Platekompaniet AS og Verdane Capital VIII, 76 prosent av aksjene i Aspiro.

De forhåndsgodkjente budet fra Jay Z. Tidligere tirsdag ble det kjent at to andre aksjonærer også godtok budet, og andelen som da hadde takket ja var oppe i 81 prosent av aksjekapitalen.

Fristen for budet går ut onsdag 11. mars.

For ordens skyld: E24 er eid av VG, som igjen er en del av Schibsted-konsernet. Enkelte ansatte i E24 eier aksjer i Schibsted.

Les også

Spotify sliter med å tjene penger i Norge

Les også

– Apple satser på å vinne markedet med lavest pris

Les også

Strømmetjenester har nesten «drept» piratmarkedet i Norge

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Nå får han snart Wimp-svar

  2. Jay Zs selskap: – Vi fullfører budet

  3. Småaksjonærene i Aspiro er misfornøyd med Jay-Zs Wimp-bud

  4. Jay-Z kjøper Wimp-eier

  5. Jay Z satser på en nordmann