Nikolas «enorme nyhet»: Lanserer hydrogendrevet pickup

En ny pickup er det som trekkes opp av hatten når Nikola omsider fortalte om den store nyheten som har vært varslet i flere uker.

PICKUP: Dette er den store nyheten Nikola har varslet i flere uker.

Nikola
Publisert:,

Lastebilprodusenten Nikola lanserer mandag kveld en ny hydrogendrevet pickup, som har fått navnet Nikola Badger.

Bilen skal få en rekkevidde på 600 miles, noe som tilsvarer rundt 965 kilometer, ifølge selskapet.

Nikola forteller ikke når den nye bilen skal være klar for levering, men sier den første gang vil bli presentert under Nikola World 2020, som er ventet å finne sted i september.

Lanseringen kommer etter at selskapet i flere uker har hintet om at de skulle komme med «store nyheter». Så sent som søndag kveld varslet konsernsjef Trevor Milton at nyheten ville bli presentert mandag.

Her hjemme steg hydrogenaksjen Nel mandag etter Miltons Twitter-melding. Dette skjer som følge av at hydrogenselskapet er partner med Nikola.

Lastebilprodusenten gjentar som tidligere varslet at det planlegger å bygge 700 hydrogenstasjoner i Nord-Amerika.

«Programmet vil hjelpe oss å kutte kostnadene til brenselcellekomponenter i våre semi-trucker mens vi akselererer utrullingen av hydrogenstasjoner», skriver Nikola i meldingen mandag.

Nel varslet sommeren 2018 at de hadde mottatt en milliardkontrakt av Nikola for levering av 448 elektrolysører og tilhørende påfyllingsutstyr. Ifølge planen skal Nel starte levering av disse i år.

Meldingen fra Nikola