ELEKTRISK TIL FOLKET: Vanlige elbiler på vei

For at elektriske biler faktisk skal bli interessant for det større publikum, er det helt nødvendig at de store bilprodusentene kommer med biler av en hensiktsmessig type.

ELEKTRISK MASSEPRODUKSJON: I løpet av et par år kommer det en rekke elbiler fra de store bilprodusentene.
Publisert:

I dag finnes det ingen rene elbiler fra denne typen produsenter, men på et par år kommer dette til på se helt annerledes ut. Markedet nå består i hovedsak av bittesmå biler fra små produsenter som for eksempel Think, eller high-tech saker som Tesla Roadster.

Pris

Et moment som har vært veldig spennende er prisen. Dette er naturligvis helt sentralt om det skal være noen som helst vits i å tro at elbiler skal bli et vanlig innslag i biltrafikken.

Mer bilstoff på E24BIL

Det første store merket som kommer med offisielle priser på er Citroën. Bilen blir riktignok ikke lansert her før første kvartal av 2011, men C-Zero vil i Norge komme på 239.900, inkludert batterier.

Altså ikke så avskrekkende mye mer enn en konvensjonell småbil.

Samarbeid

Bilen er et samarbeid mellom Citroën, Mitsubishi og Peugeot. E24 har tidligere prøvd en prototyp av Mitsubishi sin i-MiEV, og det er en kompetent småbil. Med stor akselavstand i forhold til lengden, hvilket gir bra med passasjerplass og et bagasjerom med 166 liters kapasitet.

Rekkevidde

C-Zero er 348 centimeter lang, topphastigheten er 130 kilometer i timen, 0-100 tar 15 sekunder, 60 til 90 seks sekunder.

Les også: - USA er elbilens fremtid

Den har en rekkevidde på mellom 13 til 15 mil ved blandet kjøring.

Ved standard oppladning tar en fullading cirka seks timer, mens det ved hjelp av et hurtigladingsystem tar 30 minutter å oppnå 80 prosent kapasitet.

Greit utstyrt

Til forskjell fra de fleste andre elbiler på markedet i dag utstyres C-Zero med moderne hjelpemidler som antiskrens, ABS-bremser og seks kollisjonsputer.

For øvrig kommer Mitsubishi med en presentasjon og trolig prising av sin versjon, i-MiEV i slutten av denne ukeen.

Følg E24s biljournalist på Twitter: mortab

Publisert: