Jaguar med A4- og 3-serie-konkurrent

Etter noen års fravær skal Jaguar inn i et lukrativt segment.

KOMMER: Jaguar bekrefter at de kommer med en ny mellomklassebil, kalt XE. Dette er foreløpig det eneste bildet av modellen.
Publisert: Publisert:

Under Fords eierskap hadde Jaguar X-type, en bil som var basert på samme plattform som Ford Mondeo. Den hadde en retrostyling, lik de de andre sedan-modellene fra fabrikken på den tiden, og minnet mest om en krympet XJ.

Den slo aldri helt an, men ble produsert i 350.000 eksemplarer mellom 2001 og 2009, og den ble ikke erstattet da de stoppet produksjonen, før nå.

FØRSTE: Jaguar XE skal være den første bilen i sitt segment med et chassis i aluminium.

- Vi kunngjorde for bare noen uker siden at vår nye motorfabrikk skal produsere en ny familie av lettvekts, lavfriksjons, lavutslipps, fire sylindrete bensin- og dieselmotorer. Den første i vår Ingenium-motorserie vil bli brukt i vår helt nye kompakte, sportssedan. Bilen vil bli kalt Jaguar XE, og den vil bli presentert i produksjonsklar form senere i år, sa Ralph Speth, administrerende direktør i Jaguar Land Rover, på en pressekonferanse i under bilutstillingen i Genève.

Bilen skal ut på markedet i 2015 i Europa og 2016 i USA.

Bakhjulsdrevet

Det blir den første Jaguaren som blir bygget på en ny aluminumsplattform, som også SUV-konseptet C-X17 er basert på. Den består i hovedsak av aluminium. XE skal ha flere forskjellige motorer fra Ingenium-serien. Dette er motorer som skal kunne plasseres både tverrstilt og i lengderetning, de skal og være tilpasset bakhjulstrekk og firehjulstrekk.

Mer bilstoff på E24 BIL

Det betyr at XE ikke blir forhjulsdrevet slik X-type var.

- Kundene forventer mye fra en kompakt Jaguar, den må være praktisk og premium. Vi glemmer aldri at vi designer en Jaguar, noe som betyr at den må være spennende å se på og kjøre, briljant og praktisk å eie. Vi tror vi har gjort akkurat det med XE, sa Ian Callum, designsjef hos Jaguar.

XE kan bety en betydelig volum økning for Jaguar, som i fjor leverte 76.668 biler, som for øvrig var deres beste år siden 2005. Til sammenlikning har BMWs 3-serie alltid vært tyskernes best solgte modell, en bli som blir en direkte konkurrent til XE.

Les også:

Publisert: