Ny toppløsrekord

I nisjen «verdens raskeste kabriolet», er det satt en ny bestenotering.

FORT: Uten tak i over 400 kilometer i timen.
Publisert: Publisert:

Inntil nylig var Bugatti Veyron Super Sport anerkjent som den raskeste «serieproduserte» bilen på markedet

Så kom mannen bak superbilen Hennessey Venom og sådde tvil om dette:

- Selv om en Veyron Super Sport har kjørt i 431 kilometer i timen, så begrenser Bugatti sine produksjonsbiler til 415 kilometer i timen, sa Hennessey, grunnlegger og president i Hennessey i en pressemelding, da en Venom klokket inn 426,7 kilometer i timen.

Dermed mente han at Venom er verdens raskeste.

Etter litt frem og tilbake, så bestemte Guinness World Records seg for å la Bugatti beholde rekorden.

BEVISET: Den kinesiske rekordføreren, Anthony Liu, og presidenten i Bugatti Automobiles, Wolfgang Schreiber, med diplomet som viser at dette er verdens raskeste kabriolet.

Med begrunnelsen:

- En fartsbegrenser forandrer ikke designen av bilen eller motoren på noen fundamental måte.

I samme slengen har Bugatti kjørt en Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse raskere enn noen annen bil med avtagbart tak.

Mer bilstoff på E24 BIL

På Volkswagens bane i Ehra-Lessien oppnådde bilen en topphastighet på 408,84 kilometer i timen. Prestasjonen er godkjent av det tyske sertifiseringsorganet TÜV.

Kraftige saker

- Da vi introduserte Vitesse, sa vi at toppfarten for kjøring med åpent tak var på 375 kilometer i timen. Samtidig ble vi ikke kvitt tanken på å nå 400 kilometer i timen med denne bilen.

Les også: Verdens råeste akselerasjon

Det kommer ikke helt frem i pressemeldingen om det var gjort noe ekstra for å få den til å passere 400, men det virker ikke slik.

Bilen har en W16 motor på åtte liter, som yter 1200 hestekrefter og har et dreiemoment på 1500 newtonmeter tilgjengelig mellom 3000 og 5000 omdreininger per minutt. Bilen har en spesiell takspoiler som gjør at det ikke blir utrivelig i kupeen når hastigheten er ekstrem.

Ganske dyr

Rekordbilen var lakkert i svart og oransje, og det skal nå lages en serie på åtte biler i denne kombinasjonen, kalt World Record Car. Den skal første gang vises offentlig på bilutstillingen i Shanghai som starter 21. april.

Prisen er 1,99 millioner euro. Kjøres den gjennom det norske avgiftssystemet blir prisen rundt 20 millioner kroner. Det kan nevnes at CO2-avgiften alene utgjør over én million kroner. Utslippet er nemlig på smått utrolige 539 gram per kilometer.

Les også:

Bugatti viser hyperluksusbil

Nye verdensrekorder fra Koenigsegg

VW satser enorme summer

Publisert: