Stor etterspørsel: Mercedes utvider V8-kapasiteten

AMG-avdelingen til Mercedes-Benz må flytte motorbygging av V12-motorer for å møte etterspørselen.

EN MANN - EN MOTOR: AMG-motoren bygges av én mann, som også signerer den på en synlig plakett.
Publisert: Publisert:

Til tross for et stadig sterkere krav om lave utslipp og en påfølgende satsing på lav- og nullutslippsbiler må Mercedes-Benz rydde plass til større produksjon av høyytelse V8- og V12 biturbomotorer.

Mer bilstoff på E24 BIL

Normalt har AMG-avdelingen til Mercedes, som lager svært sterke spesialversjoner av en rekke modeller, bygget disse motoren på fabrikken i Affalterbach.

– Som en følge av stor etterspørsel for våre biler er kapasiteten på motorproduksjon på fabrikken i Affalterbach fullt utnyttet, sier Tobias Moers, styreformann i Mercedes-AMG, i en pressemelding.

Dette betyr at de må flytte AMGs V12-produksjon til anlegget i Mannheim. Dermed frigjør de plass til å lage flere V8-ere. Mercedes-AMG understreker at ikke skal gå bort fra konseptet der en montør bygger en motor, «one man, one engine.»

SIGNERT: Hver og en av AMG-motorene har en slik plakett som viser hvem som har bygget den.

V12-motoren brukes i Mercedes-AMG S 65, S 65 Coupe, G 65 og SL 65. I sistnevnte yter den 630 hestekrefter, som skyver biler fra null til hundre på fire sekunder. Det er før øvrig den dyreste Mercedes-modellen i den norske prislisten, prisen er 3.154.000 kroner.

Les også

Mercedes-eieren med historisk resultat

Les også

Mercedes-AMG utvider

Les også

Aston Martin skalsamarbeide med AMG

Publisert:
Gå til e24.no