Tidenes bilauksjonsarrangement

Denne helgen ble det avholdt flere eksklusive bilauksjoner i California, og  det med historiske resultater.

REKORDBILEN: Aldri har noen gitt mer penger for en bil på auksjon enn for denne 1962-63 Ferrari 250 GTO Berlinetta, som ble solgt for 234 millioner kroner.
Publisert: Publisert:

Helgens auksjoner i forbindelse med bilarrangementet på Pebble Beach i California resulterte i én ny prisrekord og flere andre biler som plasserte seg blant de dyreste noensinne.

På torsdag ble en 1962 modell Ferrari 250 GTO solgt for utrolige 243 millioner kroner, den dyreste auksjonsbilen noensinne, på Bonhams auksjon.

Les også

Biler verdt flere 100 millioner til salgs

- Det har vært et stort privilegium å representere denne fantastiske bilen, og vi er strålende fornøyd med dagens resultat, sa Robert Brooks, styreformann i auksjonshuset Bonhams, i en pressemelding.

Den gruset den forrige rekorden med nær 60 millioner kroner.

Klassiske Ferrarier har vist seg å være gode for enorme summer. Nå er ni av ti biler på topp-10 listen fra dette merket.

KLASSIKER: Bilen her, en Ferrari 275 GTB/C Speciale, gikk for 162,5 millioner kroner. Den fjerde dyreste bilen gjennom tidene.

RM Auctions fikk 162,5 millioner kroner for en Scaglietti-bygd Ferrari fra 1964. Det holder den hårfint utenfor pallen. I tillegg gikk en Ferrari 250 LM fra samme år for 71 millioner kroner, noe som inntill denne helgen ville ha plassert den blant verdens ti dyreste biler.

Alt ble ikke solgt

Også hos Gooding & Company skiftet biler eier for voldsomme summer. På lørdag ble en 1961 Ferrari 250 GT SWB California Spider solgt for drøyt 93 millioner kroner.

- Vi har hatt en av våre mest vellykkete endagsarrangementer, og opplevde en utrolig begeistring rundet salget av Ferrari 250 GT SWB California Spideren, sier David Gooding, president i Gooding & Company, i en pressemelding.

Mer bilstoff på E24 BIL

De hadde i tillegg en helt spesiell Ferrari som var ventet å gå for en svært høy sum. En Ferrari 365 P Berlinetta Speciale Tre Posti fra 1966, én av to som finnes. Men ifølge listene ble ikke denne solgt. Det ble meldt at budene nådde 123 millioner kroner, men det var tydeligvis ikke nok for selgeren.

Heller ikke en McLaren F1 fra 1995, som på forhånd var ventet å nå mellom 75 og 90 millioner kroner, ble solgt.

Publisert:
Gå til e24.no