BMW utvider elnettverket i Norge

I forbindelse med lanseringen av BMW i3 som ladbar hybrid vil merkets i-biler bli tilgjengelig hos nesten alle BMW-forhandlerne.

POPULÆR: BMW i3 plug-in hybrid
Publisert: Publisert:

Da BMW lanserte sin første elbil i3, for snart to år siden, var det fem forhandlere i BMW-systemet som solgte bilen her til lands.

Siden den gang har de økt nettverket gradvis, og nå legger de til 11 nye forhandlere i en sleng, slik at det totale antallet blir 26.

– Dette er vårt svar på den store etterspørselen i markedet, sier Christian Gottschalk, markeds- og kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge, i en pressemelding.

Det betyr at disse 26 har ansatte med i-bilene til BMW som spesialfelt. Den siste utvidelsen kommer samtidig med at de lanserer i3 som plug-in hybrid i det norske markedet. Til og med september er det registrert 1.369 nye BMW i3 i år, noe som gjør den til BMWs mest solgte modell Norge, i tillegg til 35 av hybridsportsbilen i8, ifølge tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken.

30 mils rekkevidde

BMW har 30 forhandlere i Norge.

«Alle vil nå selge BMWi, bortsett fra Slatlem, Sulland Gjøvik og Lillehammer samt Bilia Kongsvinger», skriver Gottschalk i en epost til E24.

I3 som hybrid skal være markedets eneste landbare hybrid der det alltid er strøm som driver bilen. Bensinmotoren fungerer kun som en generator og har ingen direktekobling til drivlinjen

Mer bilstoff på E24 BIL

Med motorens tank på 9 liter bensin er rekkevidden inntil 300 kilometer, hvorav 150 kilometer er rent elektriske. Etterfylles tanken, utvides rekkevidden ytterligere. Til sammenligning har den elektriske i3 en praktisk rekkevidde på 16 mil.

Prisen på i3 som hybrid starter på 328 400, den elektriske koster 250.000, og de første bilene kommer hit mot slutten av året.

Les også

Unik BMW

Les også

Verstingutgave av BMWs minste

Les også

Knallhard kamp mellom tyske premiummerker

Publisert: