Klubbleder i TV 2: – Vi står nå overfor masseoppsigelser

Fagforeningsleder Henrikke Helland i TV 2 tror det vil bli mange rettssaker i etterkant av nedbemanningen i kanalen.

TILBUDT SLUTTPAKKER: Alle ansatte i TV 2 har fått tilbud om frivillige sluttpakker.

Foto: Vidar Ruud NTB scanpix
Publisert:

– Det kommer til å bli en ganske krevende vår for Norsk Journalistlag med rettssaker, sa Helland på Norsk Journalistlags landsstyremøte i Bergen fredag, ifølge fagnettstedet Medier24.

– Det er ikke flere som har søkt sluttpakke den siste måneden i TV 2, så vi står nå overfor masseoppsigelser. Vi har vært i drøftinger og vi er uenige om kriteriene. For oss ser det ut som at bedriften vil bruke sin styringsrett og kjøre lukkede kretser i stor grad.

Les også

Cathrine Fossum går fra TV 2 til Rema 1000

– Skuffet og bekymret

Helland sier ifølge Medier24 at de er i dialog med ledelsen om nedbemanningsprosessen, og at de håper å få forlenget sluttpakkefristen med ytterligere en måned.

– Det er et bilde som tegner seg nå, og vi er skuffet og bekymret over det. Dette er den største enkeltnedbemanningen som har skjedd i et mediehus, sier hun.

Det har foreløpig ikke lyktes VG å få en kommentar fra hverken Helland selv eller Organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand i TV 2.

Profiler slutter

TV 2 varslet i slutten av september at de vil nedbemanne med 177 årsverk. 64 ansatte, derav profiler som Nils Gunnar Lie og Mah-Rukh Ali, har allerede fått innvilget sluttpakke som en del av de 350 millionene kronene kanalen må kutte i kostnader til 2020.

Det betyr at 113 årsverk til skal kuttes i TV 2.

Samtidig med varselet om nedbemanningen kom også beskjeden om at kanalen utvidet fristen for de ansatte til å søke frivillige sluttpakker, en frist som snart går ut.

Les også

Økte inntekter for TV-kanalene

Les også

Trygve Rønningen tilbake til TV 2, Kvernstrøm slutter

Les også

Ny NHH-rapport kritisk til TV 2- støtte

Her kan du lese mer om