Bush-bil solgt

George W. Bush sin svære pick-up ble i helgen solgt på auksjon.

VELDEDIG: George W. Bush sin Ford F-150 genererte over 1,5 millioner kroner til et veldedig formål.
Publisert:

Under Barrett-Jackson sin bilauksjon i i Scottsdale, Arizona, i helgen var det ikke bare Batmobilen som gikk under hammeren.

Veldedig formål

Samme sted ble tidligere president George W. Bush sin pick-up solgt, hvor inntektene gikk til et veldedig formål, Fisher House Foundation. En organisasjon som hjelper militærfamilier i USA.

Les også: Bush-bil til salgs

- Jeg har ikke kjørt på veien på mange, mange år, men jeg har vært i stand til å kjøre den på ranchen min, sa George W. Bush, i en pressemelding i forbindelse med en auksjonen.

Kjøretøyet det er snakk om er en Ford F-150 King Ranch 4×4 SuperCrew fra 2009. Bilen har en V8 på 5,4 som yter 310 hestekrefter og den kan trekke over fem tonn.

Jay Leno ble brukt som auksjonarius på Bush-bilen, og høyeste bud ble 300.000 dollar, tilsvarende 1.676.000 kroner.

Bush har brukt den på familiens eiendom i Crawford, Texas.

Mer bilstoff på E24 BIL

Jay Leno

Det var ikke satt opp noen minstepris på den, men Barrett-Jackson har tidligere solgt flere kjøretøy hvor inntektene har gått til Fisher House Foundation. I 2007 gikk en Hummer som hadde vært brukt av CNN for 1,25 millioner dollar, og på auksjonen i Scottsdale i fjor solgte de Jay Lenos New Holland Tractor, som var signert av Bush, for 535.000 dollar.

(Saken fortsetter under bildet)

SIGNERT: Selvsagt er bilen signert av den forrige eieren.

Totalt omsatte Barrett-Jackson for 29,2 millioner dollar, 163 millioner kroner, i løpet av auksjonen hvor drøyt 50 biler ble solgt.

Høyeste pris oppnådde Batmobilen, med 23,4 millioner kroner.

Les også:

Publisert:
Gå til e24.no