Vollvik har ikke gitt opp Ludo

Ventelo har varslet at de kommer til å stenge mobilnettet for Ludos kunder innen en uke, men Vollvik varsler en løsning innen få timer.

KLAR TIL Å STENGE: Telelinjeleverandøren Ventelo er klar til å stenge ned Idar Vollviks Ludo.
Publisert:

«Krigen» mellom Ludo og Ventelo tilspisser seg.

For Ventelo gjør seg nå klar til å stenge ned linjene for Ludo Mobil, mens Idar Vollvik varsler at det ikke er over ennå.

Tirsdag fikk telelinjeleverandøren lov til å stenge linjene for Idar Vollviks mobiltelefonselskap av Post- og Teletilsynet - og Ventelo vil bruke retten sin.

Det opplyser selskapet selv i en pressemelding onsdag.

«Ventelo ser ingen annen mulighet enn å forholde seg til vedtaket fra Post- og teletilsynet, og vil stenge ned leveransene fra onsdag 29. februar for å begrense egne tap», heter det i meldingen.

Hos Ludo er det ingen panikk å spore onsdag ettermiddag. På spørsmål om det ikke foreligger noen avtale mellom selskapene svarer Idar Vollvik slik:

- Tvert om. Jeg kommer med info om dette cirka klokken to, skriver Vollvik i en e-post til E24.

- Trekker ikke konkursbegjæring

Samtidig ser ikke Ventelo noen grunn til å trekke konkursbegjæringen mot Ludo, og tre andre selskaper i det samme systemet:

«Ventelo finner heller ikke grunnlag for å trekke konkursbegjæringene mot Ludo Mobil samt tre selskaper i Ludosystemet; Ludo Group AS, Vollvik Invest AS og Tantor65 AS. Konkurssaken vil finne sted i Bergen tingrett 1. mars», skriver selskapet.

- Ikke varslet sine kunder

Post- og teletilsynet mener Ludo ikke har varslet sine kunder om en mulig nedstengning fra mobilnettet.

«Post- og teletilsynet (PT) har ikke mottatt bekreftelse fra LUDO mobil på at kundene er varslet om at de kan stå uten mobilforbindelse om en uke», skriver tilsynet.

Bekreftelsen fra Ludo på at de hadde varslet sine kunder skulle vært hos tilsynet klokken 9.00 onsdag.

På Facbook skriver Vollvik: «LUDO forbereder nå en SMS til alle våre kjære kunder, hvor vi vil orientere om endelig løsning, kommer også til å legge ut info her på Facebook og på Ludomobil.no.

Pengekrangel

Konflikten mellom Idar Vollviks mobilselskap Ludo og Ventelo begynte i januar. Da ble først Ludo begjært konkurs av Ventelo, hvorpå Ludo svarte med trusler om motkrav på 20 millioner kroner for angivelig overfakturering.

Så kom partene til enighet 31. januar. De inngikk da en avtale hvor konkursbegjæring mot Ludo ble trukket mot at mobilselskapet gjorde følgende:

Betale 1 million kroner umiddelbart

** Betale en ikke offentliggjort sum i såkalt forskuddsbetaling for leveransen. I forrige uke bekreftet Ventelo overfor E24 at det var snakk om syv millioner kroner og at de er mottatt.

** Betale 20 millioner kroner i løpet av to uker, det vil si innen 16.februar

16. februar hadde Ventelo ikke mottatt de avtalte 20 millioner kronene.

- Ikke forpliktet

«Ludo Mobil har ikke innfridd betingelsene i henhold til avtalen mellom Ludo Mobil, dets aksjonærer og Ventelo signert 31. januar», skrev Ventelo i en melding på sin hjemmeside fredag ettermiddag.

«Det innebærer at Ventelo fastholder konkursbegjæringene mot Ludo Mobil, Ludo Group, Vollvik Invest og Tantor65. Videre betyr det at Ventelo ikke lenger er forpliktet til å levere mobiltjenester til Ludo».

- Vi har strukket oss langt, sa Ventelos kommunikasjonssjef den dagen.

LES OGSÅ:

Publisert: