Slutten på oppdateringer av Internet Explorer

I dag er det kroken på døren for de eldre versjonene av nettleseren. Oppdaterer du ikke kan det få konsekvenser for din datasikkerhet. 

Robert GalbraithReuters
  • Sara Svanemyr
Publisert:

Microsofts' Internet Explorer var nettleseren som guidet forbrukerne inn i internettsalderen.

Den har eksistert i mer enn 20 år, og når Microsoft nå ikke lenger vil oppdatere versjon 8, 9 og 10, markerer det slutten på en æra, skriver det amerikanske nettstedet Quartz.

I en pressemelding på Microsofts nettsider opplyser de at fra og med i dag, 12. januar, vil kun den nyeste og foreløpig siste versjonen av nettleseren, Internet Explorer 11, oppdateres. Det innebærer at eldre versjoner som 8, 9 og 10 ikke lenger vil oppdateres med teknisk støtte eller sikkerhetsoppdateringer.

Dette skjer etter mange år med jevn nedgang i nettleserens samlede markedsandel.

Sikkerhetsoppdateringene er helt nødvendige for å for å holde data og brukere trygge.

– Regelmessige sikkerhetsoppdateringer er viktig for å holde brukerne og deres data tryggere, skriver Microsoft i pressemeldingen og anbefaler alle til å oppdatere.

Les også

Kommentar: Dette kan riste internettøkonomien i 2016

Ble et mål for virusangrep

Internet Explorer ble lansert i 1995, og var i lang tid den klart største nettleseren på markedet, med en markedsandel på opptil 95 prosent.

Men etter hvert som selskaper som Google og Apple lanserte sine egne nettlesere valgte flere brukere å gå bort fra Internet Explorer.

Da Microsoft lanserte Internet Explorer 6 i 2001 ble den raskt verdens mest brukte nettleser. Samtidig ble den også et mål for virus, som sørget for trege maskiner og fylte skjermene med pop-ups.

Internett-brukerne valgte da å installere Mozilla Firefox, en ny og mer funksjonell nettleser. Den lokket leserne med å virke immun mot ad-angrep, og tilbød en ny og spennende funksjon: faner.
I løpet av 2007 var bruken av Internet Explorer svært avtagende.

Les også

Microsoft lanserte sin første laptop

Dårlig rykte preget nettleseren

I 2008 overtok Internet Explorer 7 for den eldre versjonen. Den hadde faner og forbedringer, men på dette tidspunktet hadde mange allerede byttet til Firefox.

Internet Explorer ble sittende igjen med et dårlig rykte på grunn av problemene som hadde preget nettleseren tidligere.

Internet Explorer ble også beryktet for å ikke støtte nyere web-teknologi.

For forbrukeren så nettsider i Internet Explorer ofte ujevne og ødelagt ut, og det tok lang tid å klikke seg fra en nettside til en annen.

«Edge» skal revolusjonere nettleseren

I dagens internettunivers har Firefox, Chrome og Safari en større samlet markedsandel enn Microsofts Internet Explorer, skriver Quartz.

Samtidig forsøker Microsoft å holde på sin nettleser, og vil fornye og forbedre imaget med nyeste versjon 11 og versjonen med navnet «Edge».

Microsoft har gjentatte ganger forsøkt å bli kvitt Internet Explorers dårlige rykte med diverse kampanjer, men de har ikke lyktes.

Det nye navnet «Edge» kan være med på å sørge for at folk glemmer problemene med den gamle nettleseren, og sverger til den nye.

Les også

Kommentar: Slik blir digitalåret 2016

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Sikkerhetsekspert bekymret for hjemmekontor

  2. Apple lover mobilbrukerne bedre søvn

  3. Norske sikkerhetsmyndigheter: Oppdater iPhone nå!

  4. Annonsørinnhold

  5. Disse danskene gjør internett raskere

  6. iPhone 8 lanseres trolig til høsten: Dette er spådommene