HBO starter Norgeslanseringen

Etter flere forsinkelser og tekniske problemer åpner HBO nå sin streamingtjeneste i Norge. Men det er bare Samsung-kunder som får prøve først.

SELEKTIV UTRULLING: HBO ruller nå ut sin nettjeneste i Norge til utvalgte kunder, blant annet de som har kjøpt TV fra Samsung. Her er HBO Nordic-sjef Hervé Payon avbildet ved en tidligere anledning.
Publisert:

HBO melder på sine nettsider at tjenesten nå rulles ut for utvalgte norske brukere.

- Vi setter virkelig pris på din støtte til HBO. Siden så mange har bedt om tilgang til tjenesten vil vi åpne den etter hvilke kunder som har registrert seg først og har mottatt en kupong, skriver selskapet på sine nettsider.

I første omgang er det kunder som har kjøpt Samsung TV'er eller nettbrett og smarttelefoner som får slippe til først.

- Vi har lansert HBO med Samsung i alle de fire nordiske landene nå. Vi åpner tjenesten for alle andre innen kort tid. Men nå kjører vi på for fullt, sier presseansvarlig Christina Sulebakk i HBO Nordic til E24.

Sulebakk vil ikke si om alle andre kunder kan regne med å få tilgang til HBO før nyttår, slik man tidligere har lovet.

Etter at Samsung-kundene har fått tilgang skal alle de som har meldt sin interesse på HBOs hjemmesider få slippe til etter hvem som meldte seg på først, skriver selskapet på sine Facebook-sider.

I august ble det kjent at Samsung hadde inngått en avtale med HBO om at kunder som kjøpte selskapets nettbrett Galaxy skulle gå seks måneders tilgang til HBO med på kjøpet.

Flere utsettelser

HBO er kjent for sine mange populære TV-serier som Sopranos, The Wire, Sex og singelliv og Game of Thrones.

Norske brukere ble opprinnelig lovet en lansering i oktober, men det skjedde aldri.

I midten av november stod HBO Nordic-sjef Hervé Payan på et seminar i Oslo og lovet at utrullingen skulle begynne den 15. november.

Etter lovnaden ble det imidlertid stille fra HBO. Payan har tidligere beklaget at lanseringen har blitt utsatt i de nordiske landene, og skyldte på tekniske utfordringer knyttet til løsningen.

- Jeg vil ikke kommentere om det er tekniske problemer eller andre årsaker som har forsinket lanseringen, sier HBOs talskvinne til E24 onsdag.

HBO skal siden 15. november ha hatt en prøvelansering i Sverige til Telias IPTV-abonnenter.

Nye episoder med en gang

Tjenesten som vil koste 79 kroner i måneden vil gi brukerne tilgang til hele HBOs arkiv. I tillegg har HBO lovet at nye episoder vil bli tilgjengelige dagen etter de vises på TV i USA.

Både Samsung-kundene og de som har meldt sin interesse på HBOs hjemmeside, vil ifølge selskapet motta tjeneste gratis i én måned.

Les saken: HBO bryter gamle vaner i TV-bransjen

De siste månedene har konkurransen om norske tv-seere hardnet til på nettfronten.

I oktober lanserte amerikanske Netflix sin tjeneste til norske brukere for 79 kroner måneden.

Les saken: Netflix-sjefen: - Norge er et fantastisk marked

I tillegg kan norske brukere velge blant tjenester fra Viasat (gjennom Viaplay), Telenor (via Comoyo) og andre tilbydere.

Les også

- HBO kommer til Norge torsdagHBO vil innta Norden uten markedsføringNetflix og HBO kan sprenge nettetSamsung + HBO = sant

Publisert:
Gå til e24.no