Varsler Lego-slipp i oktober - mens inntektene raser

Funcoms inntektsras fortsetter. Med planer om ett nytt spill i året håper spillprodusenten nå å snu flere års nedgang.

POPULÆRE MINIATYRER: Funcom planlegger å lansere flere Lego-spill de neste årene.
Publisert:

Etter at beta-versjonen ble sluppet i juni, er det nå endelig klart for lanseringen av Funcoms «LEGO Minifigures».

Spillselskapet skriver at de nå satser på å lansere spillet i oktober.

«LEGO Minifigures» er et såkalt «free to play»-spill. Det vil si at det er gratis å starte å spille spillet, men at det kan koste penger etter hvert.

Fortsatt nedgang

Funcom, som har slitt med fallende inntekter de siste årene, håper spillet vil bli redningen for dem.

Andre kvartals driftsinntekter er på 3,2 millioner dollar, 19,7 millioner kroner, som er en ytterligere nedgang på 600.000 dollar fra første kvartal. Sammenliknet med samme periode i fjor, er nedgangen på mer enn 40 prosent.

Det er Funcoms to hovedsatsinger, spillene «The secret world» og «Age of Conan» som står for mesteparten av selskapets inntekter.

- Lavere inntekter enn i 2013 kommer som følge av nedgang i salget og tidligere utsatte utgifter på «The secret world» etter lanseringen i 2012, skriver selskapet i sin kvartalsrapport.

Les også

Funcom trenger mer penger til Lego-spillet

Restrukturering med Lego

Det Oslo-baserte selskapet sier at de nå er i gang med en restrukturering av selskapet, der de vil fokusere på online-spill og bygge spill opp rundt kjente merkevarer.

Ikke overraskende, er Lego Minifigures en viktig del av den nye strategien, og spillprodusentens langsiktige strategi er å produsere flere nye spill parallelt, slik at de kan «slippe mer enn ett spill i året», heter det i kvartalsrapporten.

- Vi forventer at inntektene fra Lego Minifigures skal øke jevnt gjennom 2014, fram til full effekt i 2015, skriver Funcom.

Les også

Bygger forventninger før Lego-lansering

Samtidig venter de at inntektene fra de andre spillene vil fortsette å falle ytterligere de neste kvartalene.

Selv om selskapet fortsatte å kutte kostnader i andre kvartal, og sparte 487.000 dollar, eller 3 millioner kroner i driftskostnader sammenliknet med samme periode i fjor, hjalp ikke det på resultatet som gikk i minus.

Les også:

Rekordresultat for OperaAmazon kjøper dataspilltjeneste for 6 milliarderSlik vil Yo bli «nye Twitter»Norsk app ønsker å bli nummer én på filmFuncom stenger to kontorerNytt Funcom-spill fjerde mest solgte PC-spill på Amazon

Publisert:

Her kan du lese mer om