Huawei saksøker USA over beslaglagt teleutstyr

Det kinesiske teleselskapet Huawei saksøkte fredag USAs handelsdepartement for å få utlevert teleutstyr som er blitt beslaglagt av myndighetene.

SAKSØKER USA: Huawei.

Foto: Mark Schiefelbein AP
  • NTB
Publisert:

I søksmålet argumenterer Huawei for at utstyr som sendes til selskapets avdeling i USA og tilbake til Kina ikke innebærer et brudd på handelsrestriksjonene de er pålagt av amerikanske myndigheter, skriver nyhetsbyrået Reuters.

USA mener Huaweis produkter kan bli brukt av kinesiske myndigheter til spionasje og at de derfor utgjør en trussel mot rikets sikkerhet. Teleprodusenten har hele tiden benektet dette.

I det aktuelle søksmålet sier Huawei at de sendte det aktuelle utstyret, en dataserver og en ethernetbryter, fra Kina til sitt eget testlaboratorium i California. Etter at prøvene var utført ble utstyret sendt tilbake til Kina. Huawei mener derfor at det ikke var noe behov for å søke om noen form for lisens. Da utstyret var på vein tilbake til Kina ble det imidlertid beslaglagt i Alaska og befinner seg fremdeles der.

I det aktuelle tilfellet ber de USA enten heve beslaget av utstyret eller bestemme seg for om det ble sendt i brudd med bestemmelsene. Amerikanske myndigheter har ikke gitt noe svar i saken.

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Huawei saksøker USA igjen

  2. Astrup: Norge vil ikke blokkere Huawei fra 5G-utbyggingen

  3. Kinesiske motsanksjoner kan ramme Nokia og Ericsson

  4. Annonsørinnhold

  5. USA jubler over britenes utestengning av Huawei fra 5G-nettet

  6. Selskap hevder overvåkningsutstyr er laget i USA – er kinesisk