KAN KOMME I PRODUKSJON: Hybrid superbil kan bli realitet

Det kan se ut som konseptbilen Porsche 918 Spyder kommer i produksjon, om mange nok vil ha den.

Publisert: Publisert:

Under bilmessen i Genevé som nylig ble avsluttet, overrasket Porsche publikum med sitt 918 Spyder konsept.

Hybrid

Det er en hybrid supersportsbil, med svært friske ytelser. Null til hundre på 3,2 sekunder og en toppfart på over 320 kilometer i timen. Under messen ble det sagt at det kunne tenkes at de satt bilen i en begrenset produksjon.

Hybrid superbil

I følge Automobilemag.com sier flere Porsche-kilder at de nå jobber via sine forhandlere for å lodde stemningen for en mer regulær produksjon.

1000 bestillinger

Til Automobilemags journalist sier Porsches utviklingssjef Wolfgang Dürheimer at de er mer enn fornøyde om de over tid ender opp med 1000 bestillinger.

Dette er en lik strategi de brukte med Carrera GT modellen. Den ble vist i Genéve i 2000, og etter at forhandlere verden over hadde vært innvolvert, satt de den i produksjon fire år senere.

Test av Porsche Carrera GT

Hvor lang tid det eventuelt tar før de setter i gang er ikke klart, men Dürheimer sier at den eventuelt blir dyrere enn Carrera GT. En bil som ville kostet over fem millioner i Norge. Det ble for øvrig aldri solgt en ny Carrera GT her til lands da den var i produksjon mellom 2004 og 2006.

Lavt utslipp

Nå er det ett moment med 918 Spyder, med en hybrid drivlinje, vil helt sikkert norske avgifter bli langt snillere enn de var for Carrera GT. Som hadde en V10 motor på 612 hestekrefter og et CO2 utslipp på 429 gram per kilometer. 918 Spyder skal ha et CO2 utslipp på 70 gram i EU-syklusen, her blir det enorme avgiftsforskjeller i det norske systemet.

Følg E24s biljournalist på Twitter: mortab

Publisert: