Ville priser på eksklusiv bilauksjon

En rekke klassiske biler ble torsdag solgt på en auksjon i New York, og prisene tyder på at markedet er hetere enn noensinne.

EN KVART MILLIARD: Juan Manuel Fangios løpsbil fra femtitallet byttet eier for en gigantisk sum.
Publisert: Publisert:

RM Sotheby's hadde kalt auksjonen «Driven by Disruption», og de drøyt 30 bilene som ble trillet ut på scenen i løpet av kvelden var svært spesielle. Noe som skulle vises i summene som ble oppnådd.

Sterkest av alle skinte en 1956 Ferrari 290 MM, med chassisnummer 0626. Det var en fabrikkbil som ble laget til den argentinske racingbilsjåføren Juan Manuel Fangio.

Da budrunden var over, sto det 25.500.000 dollar på tavlen. Med omkostninger kostet bilen 28 millioner dollar, tilsvarende 241 millioner kroner med dagens kurs, noe som ifølge auksjonshuset gjør den til den tredje mest kostbare bilen solgt på bilauksjon gjennom tidene.

Historikk gjør det lille ekstra når slike biler skal verdsettes, og med Juan Manuel Fangio (1911–1995), som vant Formel 1-mesterskapet fire ganger, som sjåfør falt det meste på plass. At den i tillegg også ble kjørt av blant annet Phil Hill, som senere skulle bli Formel 1-mester, er heller ikke negativt.

NY BRITISK REKORD: Ingen britiskprodusert bil har går for mer penger enn denne 1962-modellen Aston Martin DB4GT Zagato.

Mer bilstoff på E24 BIL

Det ble i tillegg satt flere rekorder. En 1962 Aston Martin DB4GT Zagato gikk for 14,3 millioner dollar, 123 millioner kroner, noe som skal være den høyeste summen som er oppnådd for en britisk bil på bilauksjon.

Mens Janis Joplins psykedeliske Porsche 356 satt ny rekord for denne modellen med 15,6 millioner kroner.

Les også

Solgte biler for 1,44 milliarder kroner

Les også

Tidenes dyreste Jaguar og andre ville salg

Les også

Dette ble verdens mest verdifulle bilsamling

Publisert: