Mercedes forbi BMW i USA

Kampen om å være det største luksusmerket i USA ble avgjort med en liten margin etter et rekordår for de tyske konkurrentene Audi, BMW og Mercedes-Benz.

SUKSESS: Mercedes-Benz har fått fart på salget. Her fra produksjonlinjen til den nye S-klasse i Sindelfingen, Tyskland.
  • Morten Abrahamsen
Publisert: Publisert:

For to år siden passerte BMW Mercedes-Benz og ble det bestselgende luksusbilmerket i USA.

Med 17 prosents økning i salg i desember sikret de seg et totalvolum i 2013 som ble større enn BMW, melder Bloomberg.

Mercedes endte på 312.534 biler, 3254 mer enn BMW, noe som er det høyeste de har hatt i USA.

- Mercedes hadde et sterkt salg over hele modellinjen i desember, sier Alec Gutierrez, bilanalytiker hos Kelley Blue Book i California til publikasjonen. Han legger og til at de ser ut til å være i en god posisjon til å holde seg på topp i 2014.

Året under ett ga begge merkene en god vekst. Mercedes økte med 14 prosent i forhold til 2012, BMW med 10, noe som gjorde at BMW passerte sin rekord fra 2007 og leverte flere biler enn noen gang før i USA

Motsatt i Norge

Audi er en god del mindre enn sine tyske konkurrenter i USA, men kan og notere seg for en solid vekst, med 158.061 solgte biler. Det er 13 prosent over 2012, og det høyeste de noensinne har hatt i USA.

Det skal særlig ha vært introduksjonen av den nye CLA-modellen til Mercedes, i tillegg til den oppdaterte E-klasse og den nye S-klasse, som har bidratt mest til suksessen. For BMW har både 3-serie og den nye 4-serie solgt godt.

Mer bilstoff på E24 BIL

I Norge er rekkefølgen på de tre merkene motsatt. I 2013 ble det registrert 7511 nye Audi, mens tallet for BMW var 6876 og 6091 for Mercedes ifølge tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken. Samtidig er Mercedes det eneste merket av de tre som opplevde en økning i forhold til 2012 i Norge, med 8,5 prosent. Audi gikk tilbake med 9,7 prosent og BMW 6,1 prosent.

Les også:

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Kampen om premiummarkedet: BMW rundet to millioner biler for første gang

  2. Mercedes-Benz passerte Audi i 2015

  3. De tyske premiummerkene med historisk gode resultater

  4. Tyske premiummerker med megavekst i 2014

  5. Kjempestart på året for de tyske premium-merkene