Tesla tilbakekaller 2.700 Model X

En feil med setet til SUV-en Model X gjør at Tesla må tilbakekalle 2.700 biler.

TILBAKEKALLES: En sikkerhetsjekk av SUVen Model X, viser at setene på tredje rad utgjør en sikkerhetsrisiko.

Foto: Marcio Jose Sanchez Ap
  • Sophie Lorch-Falch
Publisert:

Den aktuelle bilmodellen er hittil bare tilgjengelig i Nord-Amerika, og tilbakekallet rammer dermed bare amerikanske kunder.

Feilen er i 2.700 biler av typen Model X produsert før 26. mars, og gjelder hengslene til setene på tredje rad, ifølge et informasjonsskriv til Tesla-eierne, først omtalt av CNBC.

Les også

Derfor er Tesla Model X borte fra Finn.no

Fraråder å bruke setene

En svakhet ble avdekket da bilen ble sikkerhetstestet, som gjør at seteryggen kan klappe sammen under kollisjon.

Tesla sier Model X-eierne ikke bør la noen sitte i setene før feilen er utbedret.

Leverandøren av setene, Futurus, vil dekke omkostninger knyttet til feilen, og en løsning på problemet er allerede på plass, ifølge elbilprodusenten.

– Vi har jobbet med leverandøren for å utvikle et nytt stoldesign med forbedret kvalitet som løser problemet, skriver Tesla i et brev til eiere av Model X.

TESLAS FØRSTE SUV: 20. september 2015 ble Tesla Model X presentert under et arrangement i Fremont i California, hvor Tesla har selskapets største produksjonsfabrikk. Prisen starter på 80.000 dollar, eller 655.000 kroner.

Foto: Susana Bates Afp

Leveres i sommer

De første nordamerikanske reservasjonsholderne fikk levert bilen i slutten av 2015.

Hundrevis av norske reservasjonsholdere venter på å få levert modellen, etter enkelte forsinkelser. Det er ventet at de første Tesla Model X-bilene leveres til norske kunder i sommer.

Tesla har økt produksjonsvolumet hurtig de siste årene. Sammenlignet med første kvartal 2015, ble det produsert 50 prosent flere biler i første kvartal i år. Tesla er også i rute med å levere 80.000-90.000 biler i år, som forespeilet, ifølge selskapet.

Målet til Tesla er å produsere 500.000 elbiler i året innen 2020. Det er det samme antallet biler som de tidligere fabrikkeierene General Motors og Toyota produserte årlig i fabrikken.

– Vi er i ferd med å gjennomføre en massiv oppskalering på Tesla-fabrikken i Fremont i California. På samme fabrikk er det blitt bygget over 500.000 biler i året, og moderniseringen vi har gjort er betydelig, har kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland i Tesla Norge tidligere uttalt til E24.

I første kvartal produserte Tesla-fabrikken i Fremont 750 Model X-biler ukentlig, og i løpet av året skal produksjonshastigheten øke til 1.000 biler i uken.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Elbil
  2. Elon Musk
  3. Tesla Motors

Flere artikler

  1. Tesla: Slik skal vi klare å levere 325.000 biler

  2. Tesla leverer færre biler enn ventet

  3. Tesla stopper produksjonen av Model 3 i seks dager

  4. Tesla stenger midlertidig ned produksjonen

  5. Tesla skuffer tross nok et lønnsomt kvartal