Marie Simonsen slutter som politisk redaktør i Dagbladet

Etter 12 år i jobben gir Marie Simonsen seg som Dagbladets politiske redaktør. Nå får hun en friere kommentatorrolle i avisen.

SLUTTER: Marie Simonsen gir seg som politisk redaktør i Dagbladet. Her er hun avbildet med Knut Nærum (tegner og forfatter, t.v.) og Kyrre Nakkim (samfunnsredaktør i NRK) ved en tidligere anledning.
Publisert:

Det er Kampanje som melder om nyheten, som også bekreftes av Dagbladets redaktør John Arne Markussen. Ifølge avisen vurderer Markussen nå både interne og eksterne kandidater.

– Marie har en usedvanlig sterk posisjon som politisk kommentator. Det er bare å takke for den store innsatsen Marie har gjort som politisk redaktør. For oss er hun en kontinuitetsbærer som til de grader har bidratt til vår sterke posisjon som menings- og debattavis, sier Markussen til Kampanje.

På Twitter svarer Marie Simonsen en annen bruker som lurer på hva hun nå skal drive med:

– «Editor at large» som det så fint heter.

Dermed blir hun i Dagbladet, men går over til en friere rolle som kommentator.

Til Kampanje sier hun følgende:

– Det har vært et utrolig privilegium å være Dagbladets politiske redaktør i alle disse årene. Det er vel ingen som har sittet lenger. Jeg vil fortsatt kommentere politikk, men i videre forstand, både når det gjelder temavalg og form. Jeg ønsker rett og slett å dyrke pennen mer og partipolitikken mindre.

De mest kjente navnene i Dagbladet som kan være aktuelle kandidater til å ta over etter Simonsen er trolig Martine Aurdal eller John Olav Egeland, men det er altså foreløpig ikke kjent hvem som skal ta over.

Marie Simonsen ble hentet inn til Dagbladet for 12 år siden fra VG, av Thor Gjermund Eriksen, som nå er kringkastingssjef i NRK, men som da var redaktør i Dagbladet. Hun har lang erfaring fra pressen, og har blant annet jobbet flere år i Dagens Næringsliv.

Les også

NTNU faller kraftig på internasjonal universitetsrangering

Les også

Vil tvinge meglere til å gi råd om boligrapport

Les også

Sanner vil kutte i lønnen til statlige sjefer

Publisert:

Her kan du lese mer om