Trøim vil lage bråk i DN

John Fredriksens høyre hånd, Tor Olav Trøim, har kjøpt seg opp i Dagens Næringsliv for å motarbeide "tvilsomme arbeidsmetoder".

Publisert:

Tor Olav Trøim vil ha eier-opprør mot DN, melder Journalisten.no (ekstern).

Trøim, som i en årrekke har vært skipsreder John Fredriksens høyre hånd, bekrefter at han før jul kjøpte ti aksjer i Norges Handels og Sjøfartstidende (NHST), som blant annet gir ut Dagens Næringsliv (DN).

Årsaken er at han ønsker å få tilgang til generalforsamlingen i mai. Der vil han ta opp DNs arbeidsmetoder med de andre eierne.

- Jeg har mye med aviser å gjøre, men har aldri hatt denne typen problemer med andre, sier Trøim til Journalisten.

Reagerte på kritiske artikler

Han innrømmer at han var på sitt argeste da han gikk til det relativt beskjedne aksjekjøpet.

Årsaken var en lørdagsartikkel i DN 4. desember hvor det langt på vei ble antydet at turboinvestor Øystein Stray Spetalen gjennom årene hadde fått innsidehjelp fra Trøim og således tjent flere hundre millioner kroner.

Les også: To rike venner og - Har aldri sagt noe så dumt

- Det er ikke nødvendigvis artiklene i seg selv jeg reagerer på, men det jeg oppfatter som en del svært oppsiktsvekkende journalistiske arbeidsmetoder for å innhente informasjon. Det er noe galt med journalistenes integritet når de deler informasjon med useriøse personer, som igjen har kontaktet meg. Dessuten tilegnet DNs journalister seg et privat bilde til St. Tropez-reportasjen ved å utgi seg for å være venner av meg. DN trykket bildet mot vår vilje. Det er faktisk en Caroline-dom på slikt, sier Trøim.

Tropez-reportasjen sto på trykk 22. juli og er den andre lørdagssaken i DN som Trøim reagerte på. Bildet viste TV-personlighet Arne Hjeltnes og Tor Olav Trøim med lettkledde jenter.

- Betenkelig utvikling

DN-redaktør Amund Djuve er betenkt over en utvikling der næringslivstopper kjøper seg inn i medier for å påvirke journalistikken.

- Jeg synes det er betenkelig hvis Trøim, som er den sentrale rådgiveren til Norges rikeste mann, skal begynne å angripe kritisk og undersøkende journalistikk som eier. Det er i seg selv spesielt og uvanlig. Men han har kun ti aksjer, så det er jo ikke all verdens innflytelse han har på generalforsamlingen, sier Djuve til Journalisten.

Publisert: